Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα

ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ

STAR 22.00
Κομεντί, 2009 (Έγχρ.), 101'

GHOSTS OF GIRLFRIEND PAST. Αμερικανική ταινία του Μαρκ Γουότερς, με τους Μάθιου ΜακΚόναχι, Τζένιφερ Γκάρνερ, Μάικλ Ντάγκλας.

Διάσημος φωτογράφος, γυναικάς και ορκισμένος εργένης, ο Κόνορ αναστατώνει και εκνευρίζει τους πάντες στις προετοιμασίες του γάμου του αδερφού του. Πιο πολύ από όλους την Τζένι, τη μοναδική γυναίκα για την οποία ενδιαφέρθηκε ποτέ πραγματικά. Είμαι σίγουρος ότι σπάτε το κεφάλι σας για το πώς θα εξελιχθεί η χολιγουντιανή αυτή κομεντί, αλλά ορκίστηκα να μην αποκαλύψω απολύτως τίποτε από όλα τα βαρετά που ακολουθούν.


Άντε, ας πω μόνο πως η μόνη πρωτοτυπία της προδιαγεγραμμένης πορείας του Κόνορ προς τα ιερά δεσμά του γάμου (όλοι οι ανύπαντροι της ταινίας είναι μίζεροι, κομπλεξικοί και δυστυχισμένοι), σε σχέση πάντα με τους κινηματογραφικά ομοιοπαθείς του, είναι το ταξίδι στο χρόνο και στις παλιές του σχέσεις με τη βοήθεια μερικών φαντασμάτων – ανάμεσά τους κι εκείνο του Μάικλ Ντάγκλας ως του πλέι μπόι θείου.


ΚΟΛΑΣΜΕΝΑ ΔΙΤΡΟΧΑ

STAR 02.15
Περιπέτεια, 2008 (Έγχρ.), 84'

HELL RIDE. Αμερικανική ταινία του Λάρι Μπίσοπ, με τον ίδιο και τους Έρικ Μπάλφουρ, Μάικλ Μάντσεν.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο παρουσιάζει… τρεις σκληροτράχηλους μοτοσικλετιστές που ξεχύνονται στην άσφαλτο για να πάρουν εκδίκηση για το θάνατο ενός μέλους της ομάδας από τους αντιπάλους της.

Ο σκηνοθέτης (και ηθοποιός) κάνει μια καλλιτεχνικώς κολάσιμη αντιγραφή των σπαγκέτι-γουέστερν, του ταραντινικού ύφους και των ταινιών με παράνομους μοτοσικλετιστές του ’50 και του ’60, που στέκεται μόνο στη «βρόμικη» επιφάνεια του στιλ τους.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου