Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόταση «βόμβα» Μιχελάκη κατά του κομματικού συνδικαλισμού

Ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να ακολουθήσουν τον ίδιο εκλογικό σύστημα που ισχύσει πιθανότατα σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές.


Στην συνάντηση που είχε ο υπουργός Εσωτερικών με τους Περιφερειάρχες συζητήθηκε και το θέμα της αλλαγής τους εκλογικού νόμους στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Με τους Περιφερειάρχες συζητήσαμε και την αλλαγή του τρόπου εκλογής των δημάρχων και των περιφερειαρχών που είναι σκέψεις του Πρωθυπουργού. Πιστεύω ότι με αυτό το καινούριο που έρχεται στον τρόπο εκλογής των υποψηφίων δημάρχων και των περιφερειαρχών θα είναι η πρώτη φορά που οι άξιοι και οι ικανοί, όπως τους κρίνει η τοπική κοινωνία, θα έχουν την δυνατότητα να αναλάβουν και τα ηνία της προσπάθειας για την ανόρθωση της χώρας. Αυτός ο ακηδεμόνευτος τρόπος εκλογής είναι μια μεγάλη ευκαιρία και για άλλες εκλογικές διαδικασίες. Θα μπορούσε να ισχύσει και για τις εκλογές συνδικαλιστικών οργάνων. Τόσα χρόνια δεν μιλάμε για ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό; Αυτό δεν είναι πάγιο αίτημα της κοινωνίας και των εργαζομένων; Οι ικανοί και οι άξιοι να μπορούν να επιλέγονται σπάζοντας τις στείρες κομματικές γραμμές που μέχρι τώρα υπήρχαν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

(real)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου