Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Αλ Κάιντα για την «μαύρη επέτειο» των Δίδυμων Πύργων: «Να συνεχίσουμε τις επιθέσεις μέχρι να ματώσουν οικονομικά οι ΗΠΑ»

Την επανεμφάνιση της στην 12η επέτειο από το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους έκανε η Αλ Κάιντα, η οποία δεσμεύθηκε να συνεχίσει τις επιθέσεις κατά των ΗΠΑ, προκειμένου να τις οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή λόγων των μεγάλων δαπανών που θα χρειαστούν για την εθνική ασφάλεια.


Σε ηχητικό μήνυμα του το οποίο μεταδόθηκε από ιστότοπους ακραίων ισλαμιστών, ο αρχηγός της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι κάλεσε το Ισλάμ σε επιθέσεις κατά των ΗΠΑ και μποϊκοτάζ των προϊόντων τους, προκειμένου «να κάνουμε την Αμερική να ματώσει οικονομικά, ωθώντας τη χώρα να συνεχίσει τις τεράστιες δαπάνες της για την ασφάλειά της. Η οικονομία είναι το αδύνατο σημείο της Αμερικής και είναι ήδη παραπαίουσα εξαιτίας όλων των στρατιωτικών δαπανών στις οποίες έχει εμπλακεί για την ασφάλειά της», δήλωσε ο αρχηγός της Αλ Κάιντα.

Στη συνέχεια μάλιστα του μηνύματος του διάρκειας 72 λεπτών, ο Ζαουάχρι υποστήριξε πως «ήδη κερδίσαμε τον πόλεμο στη Σομαλία, την Υεμένη, το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Πρέπει συνεπώς να συνεχίσουμε τον πόλεμο αυτό στα δικά της εδάφη», ενώ στη συνέχεια κάλεσε «τους αδελφούς του» να δράσουν ατομικά ή συλλογικά για να «πραγματοποιήσουν διαφορετικές επιθέσεις».

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου