Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Τσοχατζόπουλος: Να με λέτε υπουργό, δεν είμαστε φιλαράκια...

Για «μίζες» που είχε λάβει ο Ακης Τσοχατζόπουλος και οι συνεργάτες του που έχουν «ταξιδέψει» σε πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου έκαναν λόγο οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής, οι οποίοι παράλληλα τονίζουν ότι δεν έχουν βρεθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.


Οι εκπρόσωποι του Δημοσίου, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις του πρώην υπουργού υποστήριξαν ότι για τα εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δόθηκαν πάρα πολλά χρήματα ως δώρα για «πολυτελή διαβίωση» του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος εκ των συνηγόρων του Δημοσίου Διονύσης Κολοβός, ανέφερε πώς το 1996 μετά τα Ιμια το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων σε εξωπραγματικά ποσά και πως «οι κατασκευαστές και οι μεσάζοντες οργανώνονται και καταφέρνουν να φτάσουν στον ΥΕΘΑ, τον πανίσχυρο τότε Άκη Τσοχατζόπουλο».

Συνεχίζοντας, ο συνήγορος σχολίασε και τον τρόπο προώθησες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, υποστηρίζοντας πως «όλοι πίστευαν ότι θα παραμείνουν ανεξιχνίαστα όλα αυτά. Αλλά οι επιτήδειοι δεν υπολόγισαν τον νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που τους περίμενε στη γωνία».

Ο εκνευρισμος του υπουργού, ήταν διάχυτος κατά τη διάρκεια της αγόρευσης της Πολιτικής Αγωγής, καθώς κάποια στιγμή ο Ακης Τσοχατζόπουλος εμφανώς εκνευρισμένος από τον τρόπο με τον οποίο τον προσφωνούσαν είπε: «Να με λέτε υπουργό παρακαλώ, καταλάβετε επιτέλους ότι δεν είμαστε φιλαράκια».

Την σκυτάλη πήρε η δεύτερη εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής Αργυρία Φανουράκη, η οποία επικαλούμενη έγγραφα της δικογραφίας έκανε λόγο για τεράστια ποσά τα οποία δόθηκαν ως «μίζες» στον πρώην υπουργό και έφθαναν «ακόμη και μέσα σε βαλίτσες». Από τα πυρά της συνηγόρου δεν γλίτωσε ούτε ο Νίκος Ζήγρας, τον οποίο κατηγόρησε πως μαζί με την οικογένεια του συγκαταλέγονται στους «πολυτελώς διαβιούντες» λόγω του παράνομου χρήματος.

Τέλος, κατά την άποψη της εκπροσώπου του Δημοσίου υπάρχουν και άλλα χρήματα που σχετίζονται με δωροδοκίες για την αγορά όπλων. «Ποιος έχει αυτά τα λεφτά; Γιατί δεν μας λέει κανείς και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα;» αναρωτήθηκε η δικηγόρος.

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου