Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Πόσο βλάπτει την πορεία μιας σχέσης το σεξ από το πρώτο ραντεβού

Το τι έγινε, τι έπρεπε ή τι θεωρείται ιδανικό να γίνει στο πρώτο ραντεβού έχει αποτελέσει θέμα συζήτησης σε πολλές γυναικοπαρέες και ανδροπερέες πάμπολλες φορές. Για το συγκεκριμένο θέμα, επίσης, έχουν διεξαχθεί άπειρες έρευνες. Τι ποσοστό γυναικών υποκύπτει στο πρώτο ραντεβού, κατά πόσο αυτό βλάπτει τη μετέπειτα σχέση και άλλα παρόμοια. Νέα έρευνα αποδεικνύει το τελευταίο, δηλαδή ότι ναι το σεξ από το πρώτο ραντεβού βλάπτει μακροπρόθεσμα τη σχέση.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το iatropedia.gr το Journal of Sex Research δημοσιεύει έρευνα η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ανατρέπει ότι  τo σεξ από το πρώτο ραντεβού βλάπτει μακροπρόθεσμα τη σχέση.

Οσα ζευγάρια είχαν τουλάχιστον έναν χρόνο σχέσης και είχαν κάνει σεξ πριν ή εντός της πρώτης εβδομάδας της γνωριμίας τους, είχαν χαμηλότερα επίπεδα ικανοποίησης από τη σχέση, την επικοινωνία και τη σταθερότητα, συγκριτικά με τα ζευγάρια που είχαν αφήσει να περάσει κάποιο διάστημα μέχρι την πρώτη τους ερωτική επαφή ή που απείχαν από το σεξ.

Η ίδια έρευνα απέδειξε πως μια στις τρεις γυναίκες (34%) λένε πως έκαναν σεξ μέσα σε ένα μήνα και ένα ποσοστό που αγγίζει το 13% μέσα σε 3 μήνες.

Το ποσοστό αυτών που κάνουν σεξ στο πρώτο ραντεβού δεν μεταβάλλεται συγκριτικά με την ηλικία. 13% στις ηλικίες 20-24 και 11% στις ηλικίες 35-39.

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου