Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτό είναι το προφίλ των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις – προφανώς όλες διεξήχθησαν πριν τη δολοφονία- η Χρυσή Αυγή δεν παρουσίαζε μόνο αύξηση υποστηρικτών, αλλά και μεγάλη συσπείρωση.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Τερζή το ακροδεξιό κόμμα μοιάζει να κατακτά ένα πολιτικό ακροατήριο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Η αύξηση των ποσοστών της στις μετρήσεις αποδίδεται βασικά σε ψηφοφόρους της μέσης ηλικίας (ομάδες 35 - 44 και 45 - 54 ετών) ενώ σημαντική άνοδο παρουσιάζει και στις ηλικιακές ομάδες 55-64 και άνω των 65. Η τελευταία διάσταση είναι σημαντική αφού επρόκειτο για ηλικίες που δεν είχαν στηρίξει το κόμμα στις προηγούμενες εκλογές.

Σύμφωνα με τη Καθημερινή το γεγονός προκαλεί ανησυχία στη Νέα Δημοκρατία κυρίως επειδή πρόκειται για ψηφοφόρους που οι ίδιοι εκτιμούν ότι κινούνται στο χώρο της δεξιάς.

Γράφει ο Γιώργος Τερζής:

«Στις πλέον πρόσφατες δημοσκοπήσεις, πάνω από το 50% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν Χ.Α. αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί, ενώ ένας στους τέσσερις αρνείται να τοποθετηθεί μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς. Προκαλεί, τέλος, εντύπωση ότι 20% των ψηφοφόρων της Χ.Α. δηλώνουν, ισομερώς, είτε κεντροαριστεροί είτε κεντροδεξιοί.»

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου