Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Όλι Ρεν: Εξετάζουμε και νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα

Μετά τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα και τρίτο οικονομικό πρόγραμμα αλληλεγγύης  έθιξε και ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, σε δηλώσεις του σε φινλανδική εφημερίδα, αν και, όπως είπε, δεν είναι η μοναδική επιλογή.


Η τρόικα θα αξιολογήσει το ελληνικό πρόγραμμα μέσα στον Σεπτέμβριο. «Τότε», λέει ο κ. Ρεν, «θα εξετάσουμε επίσης την πιθανή συνέχιση και χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος».
«Η βιωσιμότητα του χρέους μπορεί να βελτιωθεί για παράδειγμα με την παράταση της διάρκειας των δανείων», φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα Helsingin Sanomat, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Το βασικό ερώτημα, υπογράμμισε, είναι η ικανότητα της Ελλάδας να υλοποιήσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις του υφιστάμενου προγράμματος και η ικανότητά της να εμφανίσει πλεόνασμα στα δημόσια οικονομικά.

Χθες, ο Β. Σόιμπλε, είπε πως η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω στήριξη από τους εταίρους της, πέρα από το 2014, και θα πρέπει να υπάρξει και νέο πρόγραμμα.

Σαφή αναφορά έκανε και σε μείωση επιτοκίων των δανείων που έχει πάρει η Ελλάδα. «Οι Έλληνες δεν έχουν περάσει ακόμα το βουνό» επισήμανε χαρακτηριστικά, αναφέροντας ότι ενδεχομένως θα πρέπει να βοηθήσουν οι εταίροι της Ευρωζώνης να μην πληρώνει η Ελλάδα τόσο υψηλά επιτόκια στα δάνεια που πήρε.

(topontiki)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου