Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα


THE TWILIGHT SAGA: ΝΕΑ ΣΕΛΗΝH
STAR 22.00
Θρίλερ, 2009 (Έγχρ.), 130'

THE TWILIGHT SAGA: NEW MOON. Αμερικανική ταινία του Κρις Γουέιτζ, με τους Κρίστεν Στιούαρτ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Τέιλορ Λότνερ.

οι καινούργιες περιπέτειες της Μπέλα και του Έντουαρντ, ο οποίος περνά τώρα σε δεύτερο πλάνο, προσεγγίζονται σαν ένα τυπικό μελοδραματικό χολιγουντιανό ρομάντζο ενισχυμένο με γερές δόσεις σασπένς.


Ερωτικά απογοητευμένοι ήρωες, φθινοπωρινή μελαγχολία, αφήγηση off βγαλμένη από σχολικό λεύκωμα, αργή κίνηση κι ένα πιασάρικο ποπ σάουντρακ-φόντο σε κάθε τρυφερή ή μη σκηνή. Μια κομφορμιστική σοβαροφάνεια στα όρια του κιτς κυριαρχεί σε κάθε κίνηση και ατάκα και τα πράγματα μοιάζουν –οριακά– υποφερτά μόνο όταν αρχίζει η δράση. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της αφορά σίγουρα το σκοτεινό ρόλο του Τζέικ, ενώ η γνωριμία μας με τους Βολτούρι και η «θεαματική» ιταλική σεκάνς είναι μάλλον απογοητευτικές. Στο τέλος όλα φαίνονται να ξεκινούν από την αρχή, παραπέμποντας την απάντηση που βασανίζει αυτό το αλά «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» ρομάντζο (ο έρωτας κόντρα σε κάθε κοινωνικό νόμο) στο επόμενο επεισόδιο.


ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ
ALPHA 22.00
Δραματική, 2011 (Έγχρ.), 95'

CAFE. Αμερικανική ταινία του Μαρκ Έρλμπαουμ, με τους Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ, Ντάνιελ Έρικ Γκόλντ, Τζέιμι Κένεντι.

Μεγάλα και βασανιστικά υπαρξιακά ερωτήματα γύρω από μια κούπα αχνιστού καφέ… Ένα καφέ στη Φιλαδέλφεια και ο μικρόκοσμός του είναι το σκηνικό αυτής της ανεξάρτητης ταινίας, το οποίο διαταράσσεται όταν μια κοπέλα υποστηρίζει ότι είναι η «δημιουργός» του και αρχίζει να επηρεάζει τη ζωή των θαμώνων και των εργαζομένων.

Το «Matrix» συναντάει τον Ρόμπερτ Όλτμαν σε μια θρησκευτικών τόνων αλληγορία που έχει, εκτός από την ενδιαφέρουσα ιδέα της εικονικής πραγματικότητας, όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός πολυπρόσωπου δράματος.


ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΒΡΑΧΟΥ
STAR 02.30
Θρίλερ, 1992 (Έγχρ.), 94'

RED ROCK WEST. Αμερικανική ταινία του Τζον Νταλ, με τους Νίκολας Κέιτζ, Ντένις Χόπερ, Λάρα Φλιν Μπόιλ.

Ένας περιπλανώμενος που φτάνει σε μια αμερικανική κωμόπολη παίρνει τη θέση ενός δολοφόνου και μπλέκει σε μια θανάσιμη περιπέτεια.

Μοντέρνο φιλμ νουάρ, με μακάβριο χιούμορ και δόση νοσηρότητας, σαν να βλέπεις Ντέιβιντ Λιντς. Ο Τζον Νταλ αποδεικνύεται μάστορας στην αφήγηση και τη δημιουργία ατμόσφαιρας, όμως κάπου προς το τέλος πέφτει στις παγίδες του σεναρίου.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου