Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Οι ταινίες στην TV σήμερα...


MY SUPER EX-GIRLFRIEND
ALPHA 21.00
Κωμωδία, 2006 (Έγχρ.), 96'
Αμερικανική ταινία του Άιβαν Ράιτμαν, με τους Ούμα Θέρμαν, Λιουκ Γουίλσον, Άννα Φάρις.

Ο Ματ, ένας κανονικός θνητός, βρίσκει την ιδανική σύντροφο και ερωμένη στο πρόσωπο της Τζένι η οποία αποδεικνύεται σούπερ ηρωίδα, το θρυλικό G-Girl που φυλάει τη Νέα Υόρκη απ’ το Κακό. Όταν ο Ματ τη χωρίζει γιατί έχει γίνει πολύ κτητική, και φλερτάρει με μια συνάδελφό του, το G-Girl αποφασίζει να τον εκδικηθεί με τον πιο αδυσώπητο τρόπο.


Θαυμάσια η επιλογή της κούκλας Ούμα Θέρμαν για το ρόλο της σούπερ ηρωίδας, εντυπωσιακές οι σκηνές όπου επιδεικνύει τις υπερφυσικές της δυνάμεις (η σκηνή με τον καρχαρία ξεχωρίζει μακράν), ωραίος τύπος και ο Γουίλσον που υποδύεται με μια ελαφράδα τον σέξι αλλά παθητικό ερωτύλο. Αυτά όμως δεν είναι αρκετά σε μια ταινία όπου απουσιάζει παντελώς ο εσωτερικός ρυθμός, η σκηνή παρωδίας με την επικείμενη επίθεση πυραύλου στην Νέα Υόρκη (παραπομπή στην 11η Σεπτεμβρίου) είναι βεβιασμένη και, κυρίως, η ματιά στο ρόλο θηλυκού και αρσενικού στο σεξ έχει μια σεξιστική μπαναλιτέ αδικαιολόγητη στις μέρες μας.


ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ
STAR 22.00
Περιπέτεια, 2001 (Έγχρ.), 111'
BAIT. Αμερικανική ταινία του Αντουάν Φουκουά, με τους Τζέιμι Φοξ, Ντέιβιντ Μορς, Νταγκ Χάτσισον.

Ένας καταδικασμένος μικροκακοποιός χρησιμοποιείται ως δόλωμα από την αστυνομία για να ξετρυπώσει τον εγκέφαλο μιας μεγάλης ληστείας.

Ο Τζέιμι Φοξ –απέναντι σε έναν κακό που προσπαθεί να θυμίζει Τζον Μάλκοβιτς– ελίσσεται έξυπνα στις αλλαγές ύφους, που κυμαίνονται από την καθαρόαιμη περιπέτεια ως το μελόδραμα.


ΤΖΑΚΙ ΤΣΑΝ: NEW POLICE STORY
ΝΕΤ 01.00
Περιπέτεια, 2004 (Έγχρ.), 122'
NEW POLICE STORY. Ταινία παραγωγής Χονγκ Κονγκ του Μπένι Τσαν, με τους Τζάκι Τσαν, Νίκολας Τσε, Κένεθ Λόου.

Ο Γουίνγκ, αστυνομικός στο Χονγκ Κονγκ, πέφτει θύμα της συμμορίας του Τζο, ορκισμένου εχθρού του. Όταν τα μέλη της ομάδας του Γουίνγκ αποδεκατίζονται σε ενέδρα, ο τελευταίος το ρίχνει στο ποτό, βασανισμένος από τις τύψεις. Ένας νεαρός που υποκρίνεται ότι είναι αστυνομικός τον βοηθά να ξανασταθεί στα πόδια του και να πάρει εκδίκηση.

Αν συγκαταλέγεσαι στους θαυμαστές του Τζάκι Τσαν, θα βρεις το ίνδαλμά σου σε φόρμα, να επιδίδεται σε ανελέητο κυνηγητό και ξυλοκόπημα, χωρίς να χάνει το χιούμορ του.


ΗΛΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
STAR 02.30
Περιπέτεια, 2008 (Έγχρ.), 87'
SOLAR FLARE. Αμερικανική ταινία του Φρεντ Όλερ Ρέι, με τους Κρις Μπρόσου, Τρέισι Γκολντ, Μισέλ Κλούνι.

Ένας δεκαπεντάχρονος που φτιάχνει μοντέλα πρόβλεψης ηλιακών καταιγίδων, ανακαλύπτει ότι επίκειται καταστροφή του πλανήτη και προσπαθεί να προειδοποιήσει την επιστημονική κοινότητα και, φυσικά, τον Πρόεδρο.

Κανείς, βέβαια, δεν τον παίρνει αρχικά στα σοβαρά, τα οικονομικά συμφέροντα αντιδρούν (εδώ απορείς ποια θα είναι τα οικονομικά συμφέροντα σ’ έναν κατεστραμμένο πλανήτη), αλλά όλα βαίνουν καλώς και ο μικρός μπαίνει στο πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου