Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ποια ταινία να δείτε σήμερα στην TV


ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ
(Βαθμολογία Armageddon: 4/5 - Πρόταση Ημέρας)
STAR 22.00
Περιπέτεια, 2006 (Έγχρ.), 144'

BLOOD DIAMOND. Αμερικανική ταινία του Έντουαρντ Ζούικ, με τους Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τζένιφερ Κόνελι, Ντζίμον Χούνσου.

Σιέρα Λεόνε, δεκαετία του ’90: ο Άρτσερ, ένας λευκός Νοτιοαφρικανός που επιζεί κατά τον εμφύλιο πόλεμο κάνοντας λαθρεμπόριο διαμαντιών, μαθαίνει ότι ο ψαράς Σόλομον ανακάλυψε ένα σπάνιο ροζ διαμάντι. Προκειμένου να το αποκτήσει, βοηθάει παρέα με μια ιδεαλίστρια Αμερικανίδα δημοσιογράφο τον Σόλομον να βρει την αιχμάλωτη οικογένειά του.


Μέσα από την απεικόνιση των σκληροτράχηλων ανταρτών, την ελαφρώς διδακτική προσέγγιση αλλά και την απροκάλυπτη διάθεση για μια καθαρά ψυχαγωγική ταινία, ο Ζούικ καθιστά εύληπτο το μέγεθος της τραγωδίας που μαστίζει τις «τριτοκοσμικές» χώρες με πλούσια φυσικά αγαθά. Ο θεαματικός ΝτιΚάπριο όχι μόνο έχει «πιάσει» με απίστευτη άνεση την προφορά του λευκού από τη Ροδεσία (σημερινή Ζιμπάμπουε), αλλά σκέπτεται, φέρεται, αποφασίζει και ακυρώνει διλήμματα όπως ένας διεφθαρμένος μισθοφόρος, που διατηρεί όμως λίγο φως στην ψυχή του.


Ο ΔΡ Τ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
ALPHA 22.00
Κομεντί, 2000 (Έγχρ.), 122'

DR T & THE WOMEN. Αμερικανική ταινία του Ρόμπερτ Όλτμαν με τους Ρίτσαρντ Γκιρ, Έλεν Χαντ, Φάρα Φόσετ.

Ένας περιζήτητος γυναικολόγος αντιμετωπίζει ποικίλα προβλήματα, καθώς στο ιατρείο του επικρατεί πανικός, η γυναίκα του φέρεται περίεργα και η μελλόνυμφη κόρη του δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση προς την κουμπάρα.

Ένας ανάλαφρος όσο και απρόσμενος Όλτμαν, αφού δείχνει στην… κυριολεξία τον ανεμοστρόβιλο που αντιμετωπίζει στη ζωή του ο ήρωας.


ΠΑΛΙΡΡΟΙΑΚΟ ΚΥΜΑ
STAR 03.00
Περιπέτεια, 2009 (Έγχρ.), 103'

HAEUNDAE. Νοτιοκορεατική ταινία του Γιούν Τζικ, με τους Τζουνγκ-Χουν Παρκ, Κιούνγκ-γκο Σολ, Χα Τζι-γουόν.

Μία από τις μεγαλύτερες (τοπικές) εμπορικές επιτυχίες του νοτιοκορεατικού σινεμά, μοιάζει με μια τυπική χολιγουντιανή ταινία καταστροφής με εντυπωσιακά εφέ, σε εξωτική γλώσσα.

Καθώς ένα τσουνάμι σκεπάζει ένα δημοφιλές παραθεριστικό θέρετρο, το νερό εξαφανίζει κάθε σεναριακή ανάπτυξη χαρακτήρα, αλλά αναδεικνύει την αστειότητα των παράπλευρων ανθρώπινων ιστοριών.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου