Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

"Bόμβα" Λαζαρίδη: Οσα είπε ο Βορίδης τα έχει πει και ο Σαμαράς για τον Ανδρέα Παπανδρέου!

Στενότατος συνεργάτης, άνθρωπος που επηρεάζει καθοριστικά τον πρωθυπουργό, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης έδωσε σήμερα μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη και υπήρξε αποκαλυπτικός τόσο για τις δηλώσεις Βορίδη περί Ανδρέα Παπανδρέου, όσο και για τη χθεσινή τοποθέτηση του Βύρωνα Πολύδωρα αλλά και για το μέλλον της ΕΡΤ.


Και ενώ οι δηλώσεις του Βύρωνα Πολύδωρα επισκίασαν τις δηλώσεις Βορίδη περί ευθυνών του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης δήλωσε σήμερα το πρωί στην εκπομπή Κοινωνία Ωρα Μega όταν ερωτήθηκε αν συμφωνεί με την άποψη του Βορίδη:

«Οσον αφορά το παρελθόν όλοι έχουμε απόψεις, αυτό το έχει πει και ο Αντώνης Σαμαράς. Απλώς τώρα δεν είναι η ώρα να λεμε όλα αυτά τα πράγματα». Πρόσθεσε πως στο πλαίσιο του συνεδρίου μπορούν να ακουστούν τέτοια πράγματα. «Αν ψάξεις στο μυαλό του Αντώνη Σαμαρά θα δεις ότι πιθανόν σκέφτεται το ίδιο, ίσως και ο Ευάγγελος Βενιζέλος να σκέφτεται το ίδιο για τη Νέα Δημοκρατία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Δεν λέω Χρυσή Αυγή. Λέω νεοναζί»

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Βύρωνα Πολύδωρα, απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή: «Η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί. Όπως βλέπετε δεν λέω Χρυσή Αυγή. Λέω νεοναζί. Και δεν το κάνουμε τυχαία, δεν το κάνω μόνο εγώ, το κόμμα το κάνει. Τους αποκαλούμε σαν αυτό που είναι. Όχι με το όνομα το οποίο επικαλούνται. Αυτό το ξεκαθάρισε τελικά και ο κ. Πολύδωρας. Αυτό επειδή ήταν παρεξηγήσιμο όπως το είπε, το διευκρίνισε ο άνθρωπος, έπρεπε να ξεκαθαρίσουμε ότι πολιτική διάσταση δεν υπάρχει». Αναφερόμενος στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής στους οποίους αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο κ. Πολύδωρας σημείωσε: «Νούμερα που δεν υπάρχουν, και μην ξεχνάτε ότι γι' αυτό τα άκρα πάντα τα βάζεις στα άκρα, όταν είναι άκρα. Για να βάλεις τα όρια της ενότητας των υπολοίπων. Αλλιώς δεν μπορείς να κάνεις ενότητα. Και άμα κάνεις το μετανιώνεις και εσύ και η χώρα».

Από πού θα εκπέμψει η νέα ΕΡΤ

Αποκαλυπτικός υπήρξε και για την ΕΡΤ, λέγοντας πως η κυβέρνηση θέλει να λειτουργεί η νέα δημόσια τηλεόραση με πρότυπο το BBC και όταν ερωτήθηκε από πού θα εκπέμψει από τη στιγμή που το ραδιομέγαρο βρίσκεται υπό κατάληψη, απάντησε με νόημα ότι «μπορεί να εκπέμψει και από αλλού». Πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Το μαύρο δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης. Το μαύρο προέκυψε γιατί κατελήφθη ο ραδιοσταθμός και εξέπεμπε πειρατικό πρόγραμμα. Σκεφτείτε σε άλλες χώρες ευρωπαϊκές, αν κάποιοι καταλάβουν τον ραδιοσταθμό και εκπέμπουν πειρατικό πρόγραμμα τι θα γίνει; Ε λοιπόν εδώ δεν έγινε αυτό που θα γίνει παντού αλλού και ξέρετε τι θα γίνει και απλά έπεσε μαύρο για μερικές μέρες. Από την ώρα που κλείνει είναι εξωτερικοί, γιατί είναι παραιτημένοι, είναι απολυμένοι. Εμείς διακινδυνέψαμε να κλείσει η ΕΡΤ όπως έπρεπε να κλείσει, να μην ανοίξει ρουθούνι, να ξεμπλοκάρει μια πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση, να δημιουργηθεί προηγούμενο κιόλας και όλα αυτά να γίνουν με τον πιο ειρηνικό τρόπο».

Και πρόσθεσε: «Σπάσαμε ένα ταμπού, το οποίο το ήθελε η κοινωνία να το σπάσουμε και το εγκρίνει η κοινωνία τώρα. Αυτό που έγινε, μας έλεγαν μέχρι τώρα δεν είστε άξιοι να το κάνετε, δεν τολμάτε να το κάνετε και τώρα προς έκπληξη των πάντων έγινε και τρίβουν τα μάτια τους. Το κράτος το απέδειξε ήδη ότι δεν μπορεί να είναι όμηρος κανενός. Η κυβέρνηση, η εκλεγμένη κυβέρνηση, αυτή που έχει τελοσπάντων την δεδηλωμένη, δεν μπορεί να είναι όμηρος κανενός. Εμείς θα φτιάξουμε μια σύγχρονη τηλεόραση κατά τα πρότυπα ας πούμε του BBC. Αυτή είναι η φιλοδοξία μας. Μπορεί να εκπέμπει και από αλλού. Στην πρώτη φάση μπορεί να εκπέμπει και από αλλού».
 
(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου