Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ποια ταινία να δείτε σήμερα στην TV


ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

ALPHA 21.00
Περιπέτεια, 2009 (Έγχρ.), 89'

CALL OF THE WILD. Αμερικανική ταινία του Ρίτσαρντ Γκαμπάι, με τους Κρίστοφερ Λόιντ, Άριελ Γκέιντ, Γουές Στάντι.

Αθώο μικρό κορίτσι της πόλης επισκέπτεται τον παππού της στα βουνά της Μοντάνα και περιθάλπτει έναν άγριο σκύλο με τον οποίο πιάνει φιλίες.

Μεταφορά ενός μυθιστορήματος του Τζακ Λόντον (για την ακρίβεια, το μυθιστόρημα αναγιγνώσκεται στη διάρκεια της ταινίας), για να μάθουν τα μικρά παιδιά τι σημαίνει άγρια φύση. Ανεξήγητο παραμένει γιατί γυρίστηκε σε 3D.



ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ

STAR 22.00
Περιπέτεια, 2004 (Έγχρ.), 162'

KING SOLOMON’S MINES. Αμερικανική τηλεταινία του Στιβ Μπόγιουμ, με τους Πάτρικ Σουέιζι, Άλισον Ντούντι, Ρόι Μάρσντεν.

Ο Άλαν Κουότερμεϊν αναλαμβάνει να ανακαλύψει έναν άντρα που βρισκόταν στα ίχνη των ορυχείων του Σολομώντα.

Για να κυλήσουν οι τρεις ώρες αυτής της καρτποσταλικής μεταφοράς του μυθιστορήματος του Χ. Ράιντερ Χάγκαρντ, προστίθεται ένα ειδύλλιο που κάνει τον σκληροτράχηλο ήρωα μετροσέξουαλ.


AΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ: ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ

ΒΟΥΛΗ 22.10
Αστυνομική, 2005 (Έγχρ.), 105'

MON PETIT DOIGT M’ A DIT. Γαλλική ταινία του Πασκάλ Τομά, με τους Κατρίν Φρο, Αντρέ Ντισολιέ, Ζενεβιέβ Μπιζόλντ.

Όταν η θεία τους Άντα πεθαίνει σε αριστοκρατικό οίκο ευγηρίας στη γαλλική επαρχία με τον ίδιο ανορθόδοξο τρόπο που πέθαναν και άλλοι ένοικοι, η Πριντάνς και ο συνταγματάρχης Μπελισέρ σπεύδουν να λύσουν το μυστήριο. Κάτι που τους οδηγεί στη μυστηριώδη ιστορία μιας άλλης ηλικιωμένης στο χωριό Σατελάρ.

Μπορείτε να φανταστείτε την εξιχνίαση ενός μυστηρίου γραμμένου από την Αγκάθα Κρίστι μεταφερμένη στην πραγματικότητα της γαλλικής επαρχίας; Ο Πασκάλ Τομά το τόλμησε με το μυθιστόρημα «By the pricking of my thumbs», χωρίς θεαματικά αποτελέσματα. Έβαλε σε δεύτερη μοίρα το αλά Κρίστι σασπένς και προτίμησε να τονώσει το κωμικό στοιχείο στις συμπεριφορές και τις παραδοξότητες των ηρώων του.


Ο ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΜΙΛΙ ΡΟΟΥΖ

MEGA 23.40
Θρίλερ, 2005 (Έγχρ.), 121'

THE EXORCISM OF EMILY ROSE. Αμερικανική ταινία του Σκοτ Ντέρικσον, με τους Λόρα Λίνεϊ, Τομ Γουίλκινσον, Κάμπελ Σκοτ.

Η Έμιλι Ρόουζ, μια νεαρή φοιτήτρια που η επιστήμη θεωρεί ψυχασθενή και η θρησκεία δαιμονισμένη, πεθαίνει στη διάρκεια ενός εξορκισμού. Μια άθεη δικηγόρος αναλαμβάνει να υπερασπιστεί από την κατηγορία του φόνου εξ αμελείας τον ιερέα που την εξόρκισε.

Δικαστικό θρίλερ παρά ταινία τρόμου, αν και οι σκηνές του εξορκισμού έχουν την ίδια ένταση και τρομακτική ατμόσφαιρα με εκείνες του «Εξορκιστή». Εξάλλου και οι δυο ταινίες θέτουν ένα ψευδο-πρόβλημα (ψυχική νόσος ή δαιμονισμός;), για να υιοθετήσουν εξαρχής τη δεύτερη εκδοχή, όχι όμως αναγκαστικά προς δόξα του εκκλησιαστικού δόγματος. Βασίζεται σε αληθινό περιστατικό που συνέβη στη Γερμανία του ’70.


ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΣ

ΝΕΤ 01.00
Δραματική, 2005 (Έγχρ.), 94'

KEEP YOUR DISTANCE. Αμερικανική ταινία του Στου Πόλαρντ, με τους Τζιλ Μπέλοους, Τζένιφερ Γουέστφελντ, Κρίστιαν Κέιν.

Η αξιοζήλευτη ζωή ενός άνδρα αρχίζει να απειλείται από μια σειρά μυστηριωδών μηνυμάτων.

Το ενδιαφέρον καστ και, στο φόντο, μια πόλη του αμερικανικού Νότου με ένοχα μυστικά είναι τα μόνα αξιόλογα στοιχεία μιας ταινίας που εκβιάζει το χαρακτηρισμό του θρίλερ μέσα από ένα αστείο τελικά σενάριο.


Ο ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΟΣ

(Βαθμολογία Armageddon: 4.5/5 - Πρόταση Ημέρας)

STAR 01.30
Αστυνομική, 1983 (Έγχρ.), 170'

SCARFACE. Αμερικανική ταινία του Μπράιαν ντε Πάλμα, με τους Αλ Πατσίνο, Μισέλ Φάιφερ, Στίβεν Μπάουερ.

Η άνοδος και η πτώση ενός γκάνγκστερ λαθρεμπόρου ναρκωτικών στο Μαϊάμι.

Ριμέικ της κλασικής γκανγκστερικής ταινίας που σκηνοθέτησε το 1932 ο Χάουαρντ Χοκς, όπου ο Ντε Πάλμα και ο σεναριογράφος Όλιβερ Στόουν παρουσιάζουν τον ήρωα χωρίς κανένα απολύτως ίχνος ωραιοποίησης και εξιδανίκευσης. Εντυπωσιακός ο Αλ Πατσίνο.


THE X-FILES: Η ΤΑΙΝΙΑ

ΑΝΤ1 03.30
Επιστημονικής φαντασίας, 1998 (Έγχρ.), 121'

THE X-FILES MOVIE. Αμερικανική ταινία του Ρομπ Μπάουμαν, με τους Ντέιβιντ Ντουκόβνι, Τζίλιαν Άντερσον, Μάρτιν Λαντάου.

Ο Μόλντερ και η Σκάλι ακολουθούν τα ίχνη μιας παγκόσμιας συνωμοσίας που θέλει να αποκρύψει την ύπαρξη ενός επικίνδυνου ιού, μεταφερμένου από εξωγήινους.

Ένα δίωρο κινηματογραφικό επεισόδιο που περιέχει όλα τα γνώριμα στοιχεία των τηλεοπτικών «X-Files». Μόνο για τους fans της σειράς, αφού οι πολλαπλές αναφορές σε αυτήν θα φανούν σε όλους τους άλλους... εξωγήινες.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου