Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Τύμπανα πολέμου στη Βόρεια Κορέα


Έτοιμοι για επιθέσεις κατά των ΗΠΑ με διαταγή του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στην κορεατική χερσόνησο με τους Βορειοκορεάτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα για επιθέσεις με πυραύλους στο αμερικανικό έδαφος και στις βάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στη Νότια Κορέα και τον Ειρηνικό.


Μετά τις χθεσινές εκπαιδευτικές πτήσεις «αόρατων» βομβαρδιστικών αεροπλάνων B-2 πάνω από τη κορεατική χερσόνησο, που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν άναψε το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες ενόψει πυραυλικών πληγμάτων.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA, ανέφερε ότι ο Κιμ έδωσε την εντολή ετοιμότητας των πυραύλων κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που είχε τη νύχτα της Παρασκευής με αξιωματούχους του στρατού.

Σύμφωνα με το KCNA, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έκρινε ότι «έχει έρθει η ώρα να «ξεκαθαριστούν οι λογαριασμοί με τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές εν όψει της κατάστασης που επικρατεί».

«Υπέγραψε τελικά το σχέδιο για την τεχνική προετοιμασία των στρατηγικών πυραύλων ώστε να είναι σε θέση να πλήξουν αμερικανικές βάσεις στην ενδοχώρα των ΗΠΑ, στον Ειρηνικό, συμπεριλαμβανομένης της Χαβάης και του Γκουάμ, καθώς επίσης και εκείνες που βρίσκονται στη Νότια Κορέα», προσθέτει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Την ίδια ώρα το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή της χώρας, αναφέρει πως παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα με κινήσεις οχημάτων και στρατιωτών στις μονάδες πυραύλων μεγάλου και μεσαίου βεληνεκούς της Βόρειας Κορέας και «δεν είναι απίθανο να υπάρξει εντολή».

«Ρίξτε τους τόνους για να μην ξεφύγει η κατάσταση από τον έλεγχο» λέει η Ρωσία

Πριν από λίγο η Ρωσία παρενέβη στη διένεξη επικρίνοντας έμμεσα τις πτήσεις αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών στη Νότια Κορέα. Με ανακοίνωσή της προειδοποιεί ότι η αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα κοντά στη Βόρεια Κορέα οδηγεί σε φαύλο κύκλο, ο οποίος είναι πιθανό να οδηγήσει εκτός ελέγχου την κατάσταση.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι και η Βόρεια Κορέα πρέπει να ρίξει τους τόνους και κάλεσε «όλες τις πλευρές να μην κάνουν επίδειξη στρατιωτικής ισχύος» και να αποφύγουν τον κίνδυνο μιας πολεμικής απάντησης.

«Ανησυχούμε ότι μαζί με την επαρκή, συλλογική αντίδραση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αναλαμβάνεται μονομερής δράση γύρω από τη Βόρεια Κορέα, η οποία αυξάνει τη στρατιωτική δραστηριότητα», δήλωσε ο ρώσος υπουργός. «Η κατάσταση μπορεί απλά να ξεφύγει από τον έλεγχο», τόνισε ο Λαβρόφ.

(parapolitika)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου