Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Κλειστές οι κυπριακές τράπεζες μέχρι την επόμενη Τρίτη!


Βαρύ είναι το κλίμα στην Λευκωσία, όπου συνεδριάζει το υπουργικό Συμβούλιο, ενώ αύριο το πρωί ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει νέα σύσκεψη με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ο πήχης των προσδοκιών για βοήθεια από την Ρωσία έχει χαμηλώσει, καθώς δεν προέκυψε μέχρι το απόγευμα καμιά συμφωνία από τις επαφές στην Μόσχα του Κύπριου υπουργού Οικονομικών.


Η Λευκωσία, σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης, αναζητεί ξανά λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης της οικονομίας μέσω της τρόικα.

Η προσπάθεια στρέφεται στο να βρεθεί η καλύτερη υπό τις περιστάσεις λύση για την Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή Τράπεζα, ώστε το τραπεζικό σύστημα να ανοίξει το συντομότερο και με τρόπο που θα διασφαλίζει την ομαλότητα στην εγχώρια αγορά.

Πάντως, αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή θα παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες, επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Αλίκη Στυλιανού, η οποία πρόσθεσε ότι αργότερα θα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση.

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στην αγορά, η οποία δείχνει να «βουλιάζει». Επιχειρηματίες προειδοποιούν ότι αν οι τράπεζες παραμείνουν κλειστές μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, η κατάσταση θα είναι απελπιστική. Επίσης, ο επιχειρηματικός κόσμος θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα έπρεπε από χθες να είχε διοχετεύσει κεφάλαια στις δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες για να ανακάμψει η οικονομία, να ανέβει η ψυχολογία και να ανοίξουν οι αγορές.

(antinews)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου