Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Έγγραφο-«βόμβα» του Σόιμπλε: Ο Χριστόφιας είχε συμφωνήσει με το «κούρεμα» των καταθέσεων!


To έγγραφο κάνει τον γύρο των γερμανικών ΜΜΕ

Ένα έγγραφο - «βόμβα» του ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας Σόιμπλε βλέπει το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση της Κύπρου και ο προκάτοχος του Ν. Αναστασιάδη στην προεδρία της χώρας, ο Δ. Χριστόφιας του ΑΚΕΛ, είχε συμφωνήσει με μέτρα «κουρέματος» των καταθέσεων στην Κύπρο, από τον περασμένο Νοέμβριο ήδη, έστω και εάν δεν είχαν προσδιορισθεί όλες οι λεπτομέρειες της εφαρμογής τους!


Η είδηση αυτή έρχεται σε αντιδιαστολή με την στάση που κρατά σήμερα το ΑΚΕΛ, του οποίου ο σημερινός επικεφαλής κ. Κυπριανού, άσκησε δριμεία κριτική στον πρόεδρο της Κύπρου για την αρχική του συμφωνία στο «κούρεμα» των καταθέσεων.

Σύμφωνα με το έγγραφο του Σόιμπλε, η κυβέρνηση Χριστόφια είχε συμφωνήσει από τις 23/11/2012 σε μέτρα όπως:

-μείωση του τραπεζικού τομέα της Κύπρου στον μέσο όρο της ΕΕ μέχρι το 2018

- περιορισμός των τραπεζών της στη χρηματοδότηση της κυπριακής οικονομίας και απόσυρσή τους από δραστηριότητες στο εξωτερικό (όπως η δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα)

-Συνεισφορά των μετόχων στην κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών, όπως και των καταθετών εσωτερικού και εξωτερικού, με την καταβολή εφάπαξ ποσού.

(parapolitika)

1 σχόλιο:

  1. Και το ΚΚΕ που είχε καταπιεί τη γλώσσα του για πέντε χρόνια, άρχισε κριτική επί παντός στην Κύπρο τώρα που δεν είναι κυβέρνηση το ΑΚΕΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή