Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Σε σοβαρή κατάσταση ο Νέλσον Μαντέλα


Σε νοσοκομείο εισήχθη εκ νέου τη νύχτα ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, 94 ετών, καθώς παρουσίασε υποτροπή της αναπνευστικής λοίμωξης από την οποία ταλαιπωρείται.


«Οι γιατροί εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή θεραπευτική αντιμετώπιση και μεριμνούν ώστε κατά τη νοσηλεία του να δίδεται η μέγιστη φροντίδα» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον εθνικό ήρωα, σύμβολο του αγώνα κατά του απαρτχάιντ. «Καλούμε το νοτιοαφρικανικό λαό και όλο τον κόσμο να προσευχηθεί για τον αγαπημένο μας Μαντίμπα (όπως ονομάζεται η φυλή του Μαντέλα) και για την οικογένειά του. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ιατρική ομάδα και ξέρουμε ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατόν για να αποκατασταθεί η υγεία του» δήλωσε ο αρχηγός του κράτους.

Η προεδρία, η οποία δεν διευκρινίζει πού νοσηλεύτηκε ο Μαντέλα, καλεί για άλλη μια φορά τα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν τις ιδιωτικές στιγμές του νομπελίστα Ειρήνης και να αφήσουν τους γιατρούς να κάνουν τη δουλειά τους.

Στις αρχές Μαρτίου ο Μαντέλα είχε νοσηλευτεί για ένα 24ωρο. Η προεδρία είχε ανακοινώσει τότε ότι επρόκειτο για εξετάσεις ρουτίνας.

Η τελευταία πολυήμερη -18 ημέρες- νοσηλεία του Μαντέλα ήταν τον Δεκέμβριο του 2012, πάλι για επιπλοκές της ίδιας υποτροπιάζουσας πνευμονικής λοίμωξης.

(epikaira)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου