Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

«Κακός πρόεδρος» ο Ολάντ για το 51% των Γάλλων


Ο Φρανσουά Ολάντ θεωρείται «κακός πρόεδρος» για το 51% των Γάλλων και μόνο το 22% θεωρεί ότι είναι «καλός πρόεδρος της δημοκρατίας», σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου CSA για το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.


Βάσει της δημοσκόπησης αυτής, το 27% των ερωτηθέντων δε θέλησε να εκφράσει άποψη.

«Ανώτεροι υπάλληλοι (το 63% απάντησε αρνητικά), αυτοαπασχολούμενοι (59%) καθώς και συνταξιούχοι (55%), είναι ιδιαίτερα αυστηροί όσον αφορά την ικανότητα του Ολάντ να εκπληρώσει τα προεδρικά του καθήκοντα», υπογραμμίζει το CSA.

Το Ινστιτούτο αποκαλύπτει ότι «ο Φρανσουά Ολάντ θεωρείται καλός πρόεδρος από το 60% των ψηφοφόρων του στον πρώτο γύρο, ενώ το ποσοστό των ψηφοφόρων του στο δεύτερο γύρο των εκλογών της 6ης Μαΐου που έχει την ίδια γνώμη είναι 48%».

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 26 και 27 Μαρτίου σε δείγμα 961 ανθρώπων ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι διαμένουν στη Γαλλία.

Η δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης του CSA πραγματοποιείται ύστερα από μια σειρά δημοσκοπήσεων που δείχνουν συνεχή πτώση της δημοτικότητας του Ολάντ, δέκα μήνες μετά τη νίκη του επί του Νικολά Σαρκοζί.

Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ifop που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Le Journal de Dimanche το Σαββατοκύριακο, έδειξε πτώση της δημοτικότητας του Ολάντ κατά 6 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με το Ifop, το 68% των ερωτηθέντων (έναντι 62% το Φεβρουάριο) δήλωσε δυσαρεστημένο με τον Φρανσουά Ολάντ ως πρόεδρο της δημοκρατίας. Το 31% δήλωσε ικανοποιημένο ενώ ένα 1% δεν εξέφρασε γνώμη.

Πρόκειται για ένα κακό αποτέλεσμα όχι μόνο για τον Φρανσουά Ολάντ από τότε που εξελέγη, τον Μάιο του 2012, αλλά επίσης για ένα γάλλο πρόεδρο, 10 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, υπογραμμίζει το Ifop.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου