Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ελεύθερος ο ένας κατηγορούμενος για τον εμπρησμό της Μαρφίν!


Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του) αφέθηκε ο ένας από τους δύο κατηγορουμένους για την υπόθεση της τράπεζας Marfin.

Αυτή την ώρα συνεχίζεται η απολογία του δεύτερου κατηγορουμένου για την υπόθεση.


Οι δύο οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης περίπου 32 μήνες μετά τα τραγικά γεγονότα που είχαν ως αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί μέσα στην τράπεζα η Αγγελική Παπαθανασοπούλου έγκυος 32 ετών, η  Βιβή Ζούλια 35 ετών και Νώντας Τσακάλης 36 ετών.

Το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν περιλαμβάνει βαριά αδικήματα όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και έκρηξη.

Στον αέρα οι μαρτυρικές καταθέσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση Marfin  περιλαμβάνεται κατάθεση υπαλλήλου του Ιανού, καταστήματος που βρίσκεται επί της οδού Σταδίου απέναντι από το κτίριο της Marfin, ο οποίος δεν αναγνωρίζει με βεβαιότητα τον πρώτο εκ των κατηγορουμένων που αφέθηκε ελεύθερος από τον ανακριτή.

Ο μάρτυρας αυτός καταθέτει (αφoύ του έχει επιδειχθεί το σχετικό βίντεο από τα όσα κατέγραψαν οι κάμερες κατά τη διάρκεια του συμβάντος) ότι δράστης μπορεί να είναι ο 32χρονος που αφέθηκε ελεύθερος από τον ανακριτή, αλλά δεν είναι και απολύτως βέβαιος, γιατί όπως λέει η φωνή του μπορεί να αλλοιωνόταν από την ασφυξιογόνο μάσκα που φορούσε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στη δικογραφία υπάρχει και δεύτερη μαρτυρική κατάθεση.

Ο μάρτυρας αυτός προανακριτικά φέρεται να καταθέτει ότι αναγνωρίζει ως δράστη τον έναν εκ των δύο κατηγορουμένων, αλλά στη συνέχεια όταν του επιδεικνύεται η φωτογραφία υποστηρίζει ότι το πρόσωπο που του δείχνουν δεν μοιάζει με αυτό που είχε δει στα γεγονότα της Marfin διότι έχει πιο μεγάλες πλάτες, διαφορετικό ύψος και πιο κοντά μαλλιά.

(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου