Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα - Ξεπεράσαμε και την Ισπανία στην ανεργία!


Μετά από τρία χρόνια στο Μνημόνιο και τις κατά καιρούς υποσχέσεις από τα πλέον επίσημα χείλη για ένα καλύτερο μέλλον, με επενδύσεις, ανάπτυξη και δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας, οι Έλληνες δεν προλαβαίνουν... να γράφονται στον ΟΑΕΔ και αυτό αν το δικαιούνται...


Η Ελλάδα ξεπέρασε ακόμα και την "πρωτοπόρο" Ισπανία και έχει επισήμως το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των 27 κρατών της ΕΕ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Eurostat.

Παράλληλα, στη χώρα μας έχει σημειωθεί η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας το τελευταίο έτος, ενώ σε ό,τι αφορά στους νέους έως 25 ετών, χωρίς δουλειά είναι το 57,6% έναντι 23,4% κατά μέσο όρο στην Ευρώπη.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία για την ανεργία στην Ευρωζώνη και την ΕΕ αφορούν το μήνα Δεκέμβριο, ενώ τα στοιχεία για την Ελλάδα έχουν επικαιροποιηθεί μέχρι το μήνα Οκτώβριο.

Στην Ευρωζώνη και την ΕΕ τα ποσοστά παρέμειναν αμετάβλητα, έναντι του προηγούμενου μήνα, σε 11,7% και 10,7% αντίστοιχα.

Στην Ελλάδα, η ανεργία διαμορφώθηκε σε 26,8% και δεύτερη ακολουθεί η Ισπανία με 26,1%. Τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν σε Αυστρία (4,3%), Γερμανία και Λουξεμβούργο (5,3%).

Η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας το τελευταίο έτος σημειώθηκε σε Ελλάδα (26,8% από 19,7%), Κύπρο (14,7% από 9,7%) και Ισπανία (26,1% από 23,2%).

Τέλος, στους νέους ηλικίας έως 25 ετών η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας (57,6%) και δεύτερη είναι η Ισπανία (55,6%), ενώ το χαμηλότερο είναι σε Γερμανία (8%), Αυστρία (8,5%) και Ολλανδία (10%).

Συνολικά, στην ΕΕ 5,702 εκατομμύρια νέοι έως 25 ετών δεν έχουν δουλειά, εκ των οποίων τα 3,624 εκατομμύρια ζουν στην Ευρωζώνη.

(epikaira)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου