Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Mall Athens: Οι κάμερες δείχνουν 4 άτομα που παραπέμπουν στους δράστες της βομβιστικής επίθεσης


Στο οπτικό υλικό από τις κάμερες του Mall, αλλά και του προαστιακού στη Νερατζιώτισσα, καθώς και σε μαρτυρίες ατόμων που κυκλοφορούσαν πριν τη χθεσινή έκρηξη στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι, εστιάζουν τις έρευνές τους οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για τη συλλογή στοιχείων για τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης και ειδικότερα αυτών που τοποθέτησαν τη βόμβα και την ομάδα υποστήριξης.


Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, εντοπίζονται από τα βίντεο του Mall τέσσερα άτομα που φέρονται ως αυτοί που τοποθέτησαν τη βόμβα στο πρώτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου, των οποίων όμως δεν διακρίνονται τα χαρακτηριστικά, καθώς φορούν κουκούλες και καπέλα τύπου τζόκεϊ.

Από τον σωματότυπο, όμως, μελετάται αν υπάρχουν ομοιότητες με άλλα άτομα που έχουν καταγραφεί από κάμερες σε άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις. Εκτιμάται, επίσης, ότι στη χθεσινή ενέργεια έχουν συμμετάσχει περισσότερα άτομα, ίσως 6-8.

Σε ότι αφορά τη συνδεσμολογία της βόμβας, η οποία αποτελείτο απο εκρηκτική ύλη ζελατοδυναμίτιδα πιθανόν και με λίγο ANFO (μείγμα νιτρικής αμμωνίας με πετρέλαιο), δύο διακόπτες on-of και μπαταρίες, μέσα σε χύτρα μαγειρέματος, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, παραπέμπει στην συνδεσμολογία της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Δεν αποκλείουν όμως το ενδεχόμενο να εμφανιστεί ένα νέο όνομα οργάνωσης, για να αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

Επίσης, οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξετάζουν την υπόθεση, παράλληλα με την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, για να διευκρινίσουν αν υπάρχει σχέση μεταξύ των δύο ενεργειών, αν και θεωρούν πιθανό να πρόκειται για δύο διαφορετικές ομάδες, που δρουν παράλληλα, όπως έχει γίνει πάλι στο παρελθόν.

(ΑΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου