Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Χάος σε μεγάλα αεροδρόμια λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία και η συνεχιζόμενη χιονόπτωση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στις μεταφορές στο Ηνωμένο Βασίλειο, πλήττοντας ειδικότερα το διεθνές αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο.

Περίπου 260 πτήσεις - το 20% της κανονικής κυκλοφορίας – ακυρώθηκαν την Κυριακή ενώ για τη Δευτέρα έχει ήδη ανακοινωθεί ότι ακυρώνεται επιπλέον 10% των προγραμματισμένων πτήσεων από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της βρετανικής πρωτεύουσας και πρώτο στον κόσμο στις διεθνείς επιβατικές μεταφορές.

Το αεροδρόμιο του Χίθροου έχει επενδύσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια λίρες (60 εκατομμύρια ευρώ) για να οχυρωθεί από τις συνέπειες του χιονιού, ιδιαίτερα με εξοπλισμό νέων εκχιονιστικών. Εντούτοις επαναλαμβάνονται οι σκηνές του Δεκεμβρίου του 2010, όταν το Χίθροου είχε παραλύσει για μερικές ημέρες εξ αιτίας του χιονιού, αναγκάζοντας χιλιάδες επιβάτες να κοιμούνται στους τερματικούς και δημιουργώντας μεγάλη συζήτηση για τις αντοχές του αεροδρομίου.«Το 2010, ο αερολιμένας είχε κλείσει εντελώς. Στις μέρες μας, οι πίστες είναι ανοικτές», υποστήριξε η εκπρόσωπος του αερολιμένα, εξηγώντας ότι η αναστάτωση στις πτήσεις οφείλεται αυτή τη φορά στην κακή ορατότητα.

Αλλά και στη Μάγχη η σιδηροδρομική γραμμή των Eurostar, επηρεάστηκε επίσης από την κακοκαιρία. Τέσσερα δρομολόγια τρένων ακυρώθηκαν την Κυριακή, ενώ όσα πραγματοποιήθηκαν έγιναν με σημαντικές καθυστερήσεις λόγω των περιορισμών στην ταχύτητα.

Προβλήματα με την εναέρια κυκλοφορία και στο Παρίσι, με το 40% των πτήσεων να ακυρώνονται στο αεροδρόμιο Ορλί.

Γερμανία: Πάνω από 200 πτήσεις ματαιώθηκαν από και προς το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης   

Πάνω από 200 πτήσεις ματαιώθηκαν σήμερα από και προς το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης, το μεγαλύτερο της Γερμανίας και το τρίτο της Ευρώπης, εξαιτίας του χιονιού και του παγετού, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου.

Η ίδια εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι χθες, συνολικά 445 πτήσεις ματαιώθηκαν από και προς το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης εξαιτίας της παγωμένης βροχής που άρχισε να πέφτει από το απόγευμα δημιουργώντας πάγο πάνω στα αεροσκάφη.

Η κίνηση στο αεροδρόμιο που αρχικά πραγματοποιήθηκε επιβραδυμένη, διεκόπη μετά τις 15:40 ώρα Γκρήνουιτς ως το βράδυ. Οι πτήσεις άρχισαν να εκτελούνται στη συνέχεια προοδευτικά.

Πολλά αεροσκάφη που επρόκειτο να προσγειωθούν στη Φραγφκούρτη κατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια, συνεπώς δεν μπορούν να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο οι πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου