Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Τεράστια ζήτηση για το ελληνικό γιαούρτι στη Νέα Υόρκη


«Σαρώνει» την αγορά της Νέας Υόρκης καθώς θεωρείται πολύ πιο υγιεινό και θρεπτικό από τα υπόλοιπα του είδους και έχει τρελάνει τους Αμερικανούς! Ο λόγος για το ελληνικό γιαούρτι που φέρνει κέρδη για ελληνικές αλλά και ξένες επιχειρήσεις, αναγκάζοντας ακόμη και μεγάλες πολυεθνικές να στραφούν στην παραγωγή του.


Στη Νέα Υόρκη δύο από τις κορυφαίες μάρκες ελληνικού γιαουρτιού, η Chobani και η ΦΑΓΕ, έχουν εγκαταστήσει τα εργοστάσιά τους και επεκτείνονται διαρκώς, ενώ οι θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί βοήθησαν αρκετά την τοπική οικονομία σε αυτές τις δύσκολες εποχές.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα γιαούρτια που γεμίζουν τα ράφια των αμερικανικών σούπερ μάρκετ, το δικό μας είναι  πιο παχύ και κρεμώδες, αναφέρει η «Huffington Post».

Ξεπουλώντας στη διπλάσια τιμή από τα υπόλοιπα είδη, το ελληνικό γιαούρτι οφείλει το μυστικό της επιτυχίας του στη χρονοβόρα και ειδική διαδικασία παραγωγής του καθώς αφαιρείται περισσότερο νερό ώστε να παραμένει πλούσιο σε πρωτεΐνες.

Ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει σημαντικά λιγότερες ποσότητες γιαουρτιού από τον μέσο Ευρωπαίο, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει κίνητρο και για άλλες ελληνικές επιχειρήσεις να κυνηγήσουν το αμερικανικό όνειρο.

(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου