Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Κανονικά κυκλοφορούν τα τρόλεϊ - Συνεχίζουν την απεργία τα λεωφορεία!


Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, στον ΟΣΕ και οι τεχνικοί του ΟΑΣΑ. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα συνεδριάσουν στις 10 το πρωί της Τρίτης, οπότε μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης δεν θα κυκλοφορούν λεωφορεία στο λεκανοπέδιο. Στους δρόμους βγήκαν τα τρόλεϊ, ενώ ξεκινούν επίσης, τα δρομολόγια του Προαστιακού και σταδιακά αποκαθίστανται τα δρομολόγια του ΟΣΕ.


Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΟΑΣΑ Αλέξανδρος Σκουλάς τόνισε η τακτική της κυβέρνησης με τις επιτάξεις και τους εκβιασμούς δε βοηθά στην εξεύρεση λύσης και ο ίδιος θα φέρει πρόταση στην αυριανή συνέλευση για άλλης μορφής κινητοποίηση.

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους και οι τεχνικοί του ΟΑΣΑ - ΟΣΥ, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του σωματείου Απόστολου Ραυτόπουλου.

«Κάνουμε πράξη, την πρόσκληση της διοίκησης για διάλογο», ανέφερε ο κ. Ραυτόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha.

Νωρίτερα, προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, μετά τον χαρακτηρισμό της απεργίας ως παράνομης.

Η έρευνα στοχεύει στο να διαπιστωθεί εάν διαπράττεται το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης ενώ έγκειται στην κυβέρνηση αν θα προχωρήσει σε συλλήψεις των απεργών. Την απεργία τους συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι στα τρένα του ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προσφεύγει σήμερα στη Δικαιοσύνη.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, o Απ. Ραυτόπουλος, πρόεδρος των τεχνικών ΟΑΣΑ-ΟΣΥ, ζήτησε από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη να προσέλθει σε διάλογο, ακολουθώντας το παράδειγμα των πολιτικών αρχηγών που πρόκειται να συναντηθούν με τους αγρότες.

«Δεν θα δώσουμε στην κυβέρνηση τη δικαιολογία να μας επιστρατεύσει» είπε χαρακτηριστικά.

(tanea)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου