Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

«Ο Σαμαράς δείχνει αποφασιστικότητα»


«Την απόφαση για σκληρά μέτρα έναντι των απεργών στο μετρό της Αθήνας έλαβε προσωπικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς», γράφει η ελβετική Neue Zürcher Zeitung σε ανταπόκριση από την Αθήνα με τίτλο «Ο Αντώνης Σαμαράς δείχνει αποφασιστικότητα».


«Ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι αν υποχωρούσε, τότε θα εντείνονταν οι αμφιβολίες για τη βούληση της κυβέρνησης να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Και επιπλέον μια υποχώρηση θα προκαλούσε νέο κύμα διεκδικήσεων και απεργιών. Ήδη λιμενεργάτες και αγρότες έχουν αναγγείλει κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας" γράφει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:

Η επίταξη των εργαζομένων στο μετρό αποδίδει, προς το παρόν, καρπούς. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των υπολοίπων μέσων συγκοινωνίας αποφάσισαν να μην παρατείνουν τις απεργίες μετά τη Δευτέρα. Όμως ο Αντώνης Σαμαράς πέτυχε και κάτι άλλο: Συνδικαλιστές δημοσίων επιχειρήσεων, που προορίζονται για ιδιωτικοποίηση, δεν έβγαλαν άχνα. Και έτσι δεν ακούστηκαν τα γνωστά συνθήματα και οι εκκλήσεις για αλληλεγγύη με τους απεργούς».

(newsbomb)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου