Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Κατάληψη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο


Διήμερη κατάληψη αποφάσισαν τη Πέμπτη, τα μέλη του φοιτητικού συλλόγου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα επεισόδια που έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Ίδρυμα και την είσοδο της Αστυνομίας σ' αυτό.


Η κατάληψη θα λήξει το βράδυ της Παρασκευής. Από την άλλη πλευρά, την συμπαράσταση του στα μέλη των πρυτανικών αρχών του Ιδρύματος για τα επεισόδια των τελευταίων ημερών εξέφρασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) κ. Ν. Σταυρακάκης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Σταυρακάκης «ένα πέπλο τρόμου απλώνεται πάνω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών». Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, περιγράφοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί παραθέτει τα γεγονότα των τελευταίων ημερών:

-  Την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε στο γραφείο του πρύτανη Κωνσταντίνου Γάτσιου και προκάλεσε σοβαρότατες καταστροφές,

-  Την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013 ομάδα ατόμων περικύκλωσε τον αντιπρύτανη του Ιδρύματος Εμμανουήλ Γιακουμάκη και σπρώχνοντας, απειλώντας και προπηλακίζοντας τον, τον εξώθησαν στην οδό Πατησίων, απαιτώντας να «ζητήσει από την αστυνομία να αποχωρήσει»,

-  Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013 κουκουλοφόροι κατέστρεψαν το άγαλμα του ευεργέτη του Ιδρύματος Μαρασλή και τα τζάμια της ιστορικής Αίθουσας Τελετών του Ιδρύματος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ εκφράζει «την αμέριστη συμπαράσταση  της Ομοσπονδίας  στους άμεσα πληγέντες: Τον πρύτανη Κωνσταντίνο Γάτσιο και τον αντιπρύτανη Μανόλη Γιακουμάκη, καθώς και σε όλους τους συναδέλφους, τους φοιτητές και λοιπούς εργαζόμενους του Οικονομικού Πανεπιστημίου για τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνούν τώρα και χρόνια, αναγκαζόμενοι να ζουν και να εργάζονται καθημερινά σε συνθήκες υψηλού ρίσκου!»

Οπως αναφέρει ο κ. Σταυρακάκης «τους στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και τους διαβεβαιώνουμε ότι κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως εφικτό για να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν ο εφιάλτης που σήμερα βιώνουν και να απομακρυνθεί το πέπλο του τρόμου που απλώνεται πάνω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Στα μέλη ενός Ιδρύματος, που βρίσκεται διεθνώς στην πρωτοπορία της έρευνας και της ακαδημαϊκής δράσης, δεν αξίζει αυτή η τραγική πραγματικότητα!», καταλήγει η σχετική δήλωση.

(tovima)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου