Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

"Πολεμώντας το καθεστώς"

Το νέο βιβλίο του Νίκου Χιδίρογλου

Στα βιβλιοπωλεία βρίσκεται η νέα συγγραφική δουλειά του Ν. Χιδίρογλου, με τίτλο "Πολεμώντας το καθεστώς".

Το δεύτερο αυτό λογοτεχνικό έργο του γνωστού συγγραφέα και δημοσιογράφου είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πολιτικό μυθιστόρημα που περιγράφει μια εποχή στην οποία η κυβέρνηση που διοικεί τη χώρα αψηφά κάθε ένα έννοια πατριωτισμού ενώ, παράλληλα, με όπλα της την παγκοσμιοποίηση και την πολυπολιτισμικότητα, επιβάλλει ένα αντεθνικό καθεστώς που εξαθλιώνει τους Έλληνες πολίτες.


Ο Ν. Χιδίρογλου σκιαγραφεί την πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα των σοσιαλιστών, όπως αυτή διαμορφώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά και τολμά να κάνει προβλέψεις για το παρόν και το μέλλον, παρουσιάζοντας ανάγλυφα τους κινδύνους που εγκυμονούν και που μας αναγκάζουν να επαγρυπνούμε.

*Ο Νίκος Χιδίρογλου είναι δημοσιογράφος. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε ημερήσιες εφημερίδες, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο αλλά και στον ειδικό Τύπο. Γεννήθηκε στη Γερμανία το 1969 και είναι γιος του εμπειρογνώμονα του ΥΠΕΞ και πρώην καθηγητή Τουρκολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου Παύλου Χιδίρογλου και της Πορτογαλίδας μεταφράστριας λογοτεχνίας Μαρίας Ντε Τζέσους Φερρέιρα. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο 1ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στην "Ακρόπολη", το "Metrorama", το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, τις Επικοινωνίες ΑΕ, το Μακεδονία TV και το TV Πειραιάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου