Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ποια ταινία να δείτε σήμερα στην TV;


ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
(Βαθμολογία Armageddon: 3/5 - Πρόταση Ημέρας)
STAR 22.00
Περιπέτεια, 2002 (Έγχρ.), 119'
THE BOURNE IDENTITY. Αμερικανική ταινία του Νταγκ Λίμαν, με τους Ματ Ντέιμον, Φράνκα Ποτέντε, Κρις Κούπερ.

Η έναρξη της τριλογίας που ανέβασε τον πήχη για το είδος της κατασκοπικής περιπέτειας και δημιούργησε έναν νέο τύπο ήρωα, αυτόν του αμνησιακού πρώην εκτελεστή της CIA Τζέισον Μπορν που εδώ προσπαθεί να βρει την ταυτότητά του με τη βοήθεια μιας νεαρής τσιγγάνας.


Σφιχτοδεμένη περιπέτεια, που συνδυάζει το αστυνομικό μυστήριο με τις κατασκοπικές ίντριγκες και την καταγγελία της δράσης παρακρατικών μηχανισμών στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Το σενάριο εκσυγχρονίζει το μπεστ σέλερ του Ρόμπερτ Λάντλαμ, βάζοντας τάξη σε μια μπερδεμένη ίντριγκα και κυρίως φτιάχνοντας αληθοφανείς χαρακτήρες που όμως κινούνται σε έναν κόσμο του παραλόγου. Ιδανική επιλογή ο Ματ Ντέιμον, του οποίου το παρουσιαστικό έρχεται επίτηδες σε αντίθεση με τις σχεδόν μαγικές ικανότητές του αυτοάμυνας.


CYBORG 2
STAR 02.30
Επιστημονικής φαντασίας, 1993 (Έγχρ.), 99'
Αμερικανική ταινία του Μάικλ Σρέντερ, με τους Αντζελίνα Τζολί, Τζακ Πάλανς, Ηλίας Κοτέας.

Εδώ έκανε το ντεμπούτο της η Αντζελίνα Τζολί με τον πρώτο της μεγάλο ρόλο ως ανθρωποειδές κατασκευασμένο από μια εταιρεία για να καταστρέψει την ανταγωνίστριά της. Το ανθρωποειδές-καμικάζι το ερωτεύεται ο Κοτέας, κανονικός άνθρωπος αυτός, το ζευγάρι το σκάει και στο κατόπι τους παίρνει ένα άλλο ανθρωποειδές.

Αυτό είναι σχεδόν όλο, αλλά υπάρχει κι ένας Τζακ Πάλανς, που μόλις πριν ένα χρόνο είχε βραβευτεί με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα για το «Τι Έκανες Μπαμπά στην Άγρια Δύση», καθώς και μερικά έξυπνα εφέ που ξεχωρίζουν στη φτώχεια του προϋπολογισμού.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου