Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ
ALPHA 22.00
Κωμωδία, 1999 (Έγχρ.), 97'

DROP DEAD GORGEOUS. Αμερικανο-γερμανική ταινία του Μάικλ Πάτρικ Τζαν, με τις Κίρστεν Ντανστ, Ντενίζ Ρίτσαρντς, Έλεν Μπάρκιν.

Σε μια κωμόπολη μια πρώην νικήτρια των καλλιστείων είναι σίγουρη για τη νίκη της κόρης της – μέχρι τη στιγμή που βάζει υποψηφιότητα η κόρη μιας αλκοολικής. Οι δύο πλευρές θα χρησιμοποιήσουν κάθε αθέμιτο μέσο για να νικήσουν.

Διεισδυτική και αστεία σάτιρα των διαγωνισμών ομορφιάς, αλλά κυρίως του αμερικανικού επαρχιώτικου μικροαστισμού. Το σενάριο έγραψε η Λόνα Γουίλιαμς, μια πρώην «επιζήσασα» των καλλιστείων, που γνωρίζει καλά το παρασκήνιο.



ΕΝΑ ΣΚΛΗΡΟ ΦΙΛΙ ΓΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ
STAR 22.00
Περιπέτεια, 1996 (Έγχρ.), 121'

THE LONG KISS GOODNIGHT. Αμερικανική ταινία του Ρένι Χάρλιν, με τους Τζίνα Ντέιβις, Σάμιουελ Τζάκσον, Ιβόν Ζίμα.

Μια φιλήσυχη ανύπαντρη μητέρα που πάσχει από αμνησία, ανακαλύπτει ότι στο παρελθόν υπήρξε δολοφόνος των μυστικών υπηρεσιών.

Η Τζίνα Ντέιβις προσπαθεί να αναδειχθεί σε θηλυκό Ράμπο με τη βοήθεια του συζύγου της Ρένι Χάρλιν.


LORENZO’S OIL
STAR 02.30
Δραματική, 1992 (Έγχρ.), 129'

Αμερικανική ταινία του Τζορτζ Μίλερ, με τους Σούζαν Σάραντον, Νικ Νόλτε, Ζακ Ο’Μάλεϊ Γκρίνμπεργκ.

Η αληθινή ιστορία ενός ζεύγους Αμερικανών, οι οποίοι όταν ανακάλυψαν ότι ο 6χρονος γιος τους πάσχει από μια ανίατη ασθένεια, εφάρμοσαν μια δική τους θεραπεία.

Ο Τζορτζ Μίλερ, πρώην γιατρός, υμνεί το κουράγιο και τον ηρωικό αγώνα της οικογένειας Οντόνε, ενώ ταυτόχρονα καυτηριάζει το ιατρικό κατεστημένο που δεν τολμάει να πάρει πρωτοβουλίες.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου