Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης θέλει μικροσκοπικά σπίτια για τους πολίτες του

Συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίον θα φιλοξενηθεί ο ολοένα αυξανόμενος πληθυσμός της Νέας Υόρκης, έχει ανοίξει ο δήμαρχος της πόλης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Ο Μπλούμπεργκ σχεδιάζει σε ειδική έκταση του Δήμου που βρίσκεται στην συνοικία Κιπς Μπέυ να κατασκευάσει μικροσκοπικά διαμερίσματα μεγέθους από 25 έως 25 τ.μ. ώστε να αντιμετωπιστεί η έλλειψη κατάλληλων σπιτιών και οικονομικά προσιτών για τον συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό της πόλης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


«Άνθρωποι από όλο τον κόσμο θέλουν να ζήσουν στην πόλη της Νέας Υόρκης και θα πρέπει να κατασκευάσουμε ένα νέο στεγαστικό μοντέλο που να είναι ασφαλές, οικονομικά προσιτό και καινοτόμο για να ικανοποιεί τις ανάγκες τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος.

Οι τοπικές αρχές λένε ότι υπάρχουν σχεδόν 1,8 εκατομμύρια νοικοκυριά ενός ή δύο ενοίκων στην πόλη της Νέας Υόρκης αλλά μόλις ένα εκατομμύριο στούντιο και διαμερίσματα του ενός υπνοδωματίου, ένδειξη που σύμφωνα με τους ίδιους υπογραμμίζει την ανάγκη αναπροσαρμογής των δεδομένων στην πόλη.

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου