Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Οι 5 πιο επικίνδυνες παραλίες του κόσμου

Καλοκαίρι ήρθε και μας κάνει να αναπολούμε όμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά.

Υπέροχη εικόνα προς τέρψη οφθαλμού, έχετε σκεφτεί όμως στη πραγματικότητα τι κρύβουν μέσα τους αυτά τα νερά;


Εξωτικά τοπία με «αφιλόξενα» νερά και «πεινασμένους»... ενοίκους, περιμένουν τους πιο θαρραλέους δύτες. Ας δούμε λοιπόν τους 5 πιο επικίνδυνους εξωτικούς προορισμούς του κόσμου.

1. Fraser Island, Australia
Το εξωτικό νησί Fraser μοιάζει ιδανικός ταξιδιωτικός προορισμός, όμως οι παραλίες του είναι απαγορευμένες για κολύμπι. Αν είστε δεινός βουτηχτής και αντέχετε να κολυμπήσετε στα επικίνδυνα ισχυρά ρεύματα που υπάρχουν στα νερά αυτά, τότε μπορείτε να μοιραστείτε την κολυμβητική σας εμπειρία με τους καρχαρίες, τους κροκόδειλους και τις μέδουσες που σας περιμένουν εκεί.


tromaktiko1

2. Gansbaai, South Africa
Κοντά στην παραλία αυτή, υπάρχει η περιοχή Shark Alley και το όνομά της δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού σ' αυτό το σημείο, που βρίσκεται μεταξύ Dyer Island και Geyser Rock συχνάζουν επιθετικοί λευκοί καρχαρίες.

tromaktiko2

3. Hanakapiai, Hawaii
Σ' αυτή την παραλία δεν κινδυνεύετε απο τους καρχαρίες, γιατί πολύ απλά ούτε αυτοί δε θέλουν να κολυμπήσουν εκεί. Τα δυνατά ρεύματα που υπάρχουν σ'αυτά τα νερά, έχουν γίνει αιτία πνιγμού 83 ανθρώπων μέχρι σήμερα.

tromaktiko3

4. Praia de Boa Viegem, Brazil
Παρά τις νουθεσίες των αρμόδιων αρχών, η εντυπωσιακή αυτή παραλία προσελκύει πάρα πολλούς ντόπιους και τουρίστες, μιας και αρχικά θεωρούνταν ακίνδυνη. Από το 1992, όμως, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 50 επιθέσεις από καρχαρίες, εκ των οποίων οι 19 ήταν θανατηφόρες.

tromaktiko4

5. Chowpatty Beach, Bombay, India
H παραλία αυτή είναι στη λίστα με τις πιο μολυσμένες παραλίες που υπάρχουν στον κόσμο. Βέβαια οι Ινδοί δεν νοιάζονται και ιδιαίτερα γι' αυτό, αφου παρά τις προειδοποιήσεις των αρμόδιων φορέων, συνεχίζουν να γιορτάζουν εκεί το φεστιβαλ Hindu.

tromaktiko5

(newsbomb)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου