Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ιαπωνία: Συνεισφορά 60 δισ. δολ. στο ΔΝΤ για την κρίση στην Ευρώπη

Ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεισφέρει 60 δισ. δολάρια στο ΔΝΤ προκειμένου το Ταμείο να ενισχύσει τους πόρους του για να αντιμετωπίσει την ευρωπαϊκή χρηματοοικονομική κρίση, καθιστώντας την Ιαπωνία την πρώτη μη ευρωπαϊκή χώρα, που ανακοινώνει ότι θα συμμετάσχει.


Η Ιαπωνία θα ανακοινώσει και επισήμως τη συνεισφορά της στις συνεδριάσεις της G20 και του ΔΝΤ αυτή την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Jun Azumi. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Ιαπωνία θεωρεί πως είναι σημαντικό να γνωστοποιήσει σε όλους την κίνησή της, προκειμένου έτσι να βοηθήσει στην επίτευξη μιας συμφωνίας γρήγορα.


Το ΔΝΤ τον Ιανουάριο ανακοίνωσε ότι θα χρειαστεί επιπλέον 500 δισ. δολάρια για να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές χώρες ώστε να ενισχύσουν τις άμυνές τους έναντι της κρίσης. Ωστόσο, τώρα το ΔΝΤ στοχεύει σε ένα χαμηλότερο ποσό των 400 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με πηγές του Dow Jones Newswires.


Ο Azumi δεν δήλωσε πόσο μεγάλες θα είναι οι συνολικές ανάγκες του ΔΝΤ, αλλά έδωσε έμφαση ότι η Ιαπωνία αναλαμβάνει υπεύθυνο ηγετικό ρόλο με την ανακοίνωση της συνεισφοράς της.


Ο Azumi δήλωσε ακόμη ότι η Ιαπωνία προχωρά στην γνωστοποίηση αυτή της συνεισφοράς της, παρά το ότι εκτιμά πως η Ευρώπη δεν έχει κάνει αρκετά για να καταπολεμήσει την κρίση.


 (capital)



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου