Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Διαμαντοπούλου: "Ο Θεός της Ελλάδας να μας βοηθήσει!"

Ενδεικτική του κλίματος που επικράτησε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ήταν η φράση της Άννας Διαμαντοπούλου, «ο θεός της Ελλάδας να μας βοηθήσει».

Η φράση αυτή της Άννας Διαμαντοπούλου σημάδεψε ίσως τις τοποθετήσεις των υπουργών τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε την εκτέλεση του προϋπολογισμού παρά πολύ δύσκολη υπόθεση, αν και τάχθηκε αλληλέγγυα στο οικονομικό επιτελείο, ενώ επισήμανε ότι δεν αρκεί απλώς η τήρηση του Μνημονίου αλλά απαιτείται ένα ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό σχέδιο. Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε η τοποθέτηση της κυρίας Διαμαντοπούλου ότι δεν πρέπει η κυβέρνηση να ενοχοποιεί συνεχώς τη ΝΔ, καθώς χωρίς συναινέσεις και χωρίς την αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί η χώρα να βγει από την κρίση.


«Να μη μιλάμε για μέτρα αλλά για πολιτικές. Και να σταματήσει επιτέλους η συζήτηση και η αντιπαράθεση Μνημονίου και αντιμνημονίου» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας συμπαρατασσόμενος με τους υπουργούς εκείνους που επέμεναν ότι η Ελλάδα πρέπει να πιάσει τους στόχους του Μνημονίου στο χρόνο που έχει συμφωνήσει.

Όσον αφορά την πολιτική του απέναντι στις ΔΕΚΟ του υπουργείου του, δήλωσε ότι τους δημοσιονομικούς στόχους θα τους εφαρμόσει με ποικιλία εναλλακτικών λύσεων, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το κλίμα σταθερότητας που δημιουργείται καθώς η κυβέρνηση μετά τις δημοτικές εκλογές δεν έχει άλλη εκλογική αναμέτρηση έως το τέλος της θητείας της.

Ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε εκ νέου έμφαση στο θέμα της ανάπτυξης τονίζοντας ότι δεν φτάνει για τη χώρα η εφαρμογή του Μνημονίου αλλά χρειάζονται και ειδικές πολιτικές για τομείς που αποτελούν μοχλούς ανάπτυξης όπως η οικοδομή και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Δυσαρεστημένος τέλος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης καθώς δεν είχε ενημερωθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, για τον τρόπο αύξησης του ΦΠΑ.
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=24354&catid=11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου