Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Παραιτήθηκαν Μέργος και Αθανασόπουλος!


Τις παραιτήσεις των κκ Μέργου και Αθανασόπουλου, ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών και προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ αντίστοιχα, έκανε δεκτές ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, οι οποίες υπεβλήθησαν για λόγους ευθιξίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.


Με απόφαση του κ. Στουρνάρα, νέα ΓΓ του ΥΠΟΙΚ αναλαμβάνει η κα Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, η οποία διατηρεί παράλληλα τη θέση της ΓΓ Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου.

Στην επιστολή παραίτησής του από την θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρει: "Η άσκηση ποινικής δίωξης για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου προήδρευα, παρέχει την ευκαιρία απόδειξης ότι υπηρετήθηκε άρτια το δημόσιο συμφέρον και εκείνο της ΔΕΗ. Η έξωθεν καλή μαρτυρία μου, ασφαλώς κατ΄ ουδέν θίγεται. Όμως, η μερίδα εκείνη της κοινής γνώμης που αρνείται τις αποκρατικοποιήσεις, ενδεχομένως, να αισθανθεί ότι δεν αποτελώ, πλέον, εγγυητή του θεσμού. Υπό τα άνω –και μόνο- υποβάλλω την παραίτησή μου από την Προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλατε".

Ο κ. Στουρνάρας ευχαρίστησε τον ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών και τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ για την άψογη συνεργασία τους και τη μεγάλη συμβολή τους στην προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση.

(megatv)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου