Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

127 ώρες (Κριτική)

Θα την χαρακτηρίζαμε ως την απογοήτευση της χρονιάς!

Πηγαίνεις έχοντας στο μυαλό σου, με βάση όσα έχεις ακούσει, ότι είναι μια συγκινητική αναπαράσταση μιας αληθινής ιστορίας, αλλά καταλήγεις να πιάνεις το κεφάλι σου, στο τέλος, για την παραπλάνηση, της οποίας έπεσες θύμα.

Για να μην παρεξηγηθούμε, την αποκαλούμε απογοήτευση όχι γιατί είναι η χειρότερη ταινία(σε καμία περίπτωση) απλώς περιμένεις κάτι παραπάνω από μια ταινία υποψήφια για 6 Όσκαρ!

Σαν...τη μύγα μες στο γάλα ξεχωρίζει από την ταινία η εξαιρετική ερμηνεία, σε one man's role, του James Franco καθώς και η αρκετά καλή σκηνοθεσία.


Αυτό όμως που την καθιστά αδύναμη ως δημιουργία είναι ο εξαιρετικά μονότονος ρυθμός της και η αργή εξέλιξη των γεγονότων. Θα μπορούσαν να τονιστούν περισσότερο κάποιες αναμνήσεις, ίσως, του πρωταγωνιστή από το να σπαταλάται χρόνος σε άσκοπες και ανούσιες λεπτομέρειες.

Τώρα, σε ότι αφορά τα Όσκαρ, ο James Franco είναι ικανός να...απειλήσει στην προσεχή απονομή τον Κόλιν Φερθ(Ο Λόγος του Βασιλιά) αφού αμφότεροι ήσαν εξαιρετικοί. Επίσης, φαβορί θα είναι οι "127 ώρες" για τις υποψηφιότητες που αφορούν τη μουσική και το τραγούδι. Άποψη μας πάντως είναι πως η συγκεκριμένη ταινία θα ήταν άδικο αν συγκέντρωνε πάνω από 2 Όσκαρ.

Για όσους σκεφτόντουσαν να την παρακολουθήσουν, δε θα τους προτρέπαμε...Εκτός βέβαια, αν πάνε έχοντας στο μυαλό τους πως θα παρακολουθούν, επί 1μισι ώρα, μια ταίνια σε πολύ στενά πλαίσια, που δεν επιφυλάσσει έντονες "συγκινήσεις" σε κανέναν τομέα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1.5/5

4 σχόλια:

  1. φιλε χαραμίζεσαι είσαι τρομερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ταινιαρα ειναι και προσεφερε εντονες συγκινησεις και σε εμενα και στην παρεα μου.. Απο κει και περα ισως πρεπει να σκεφτομαστε λιγο παραπανω πριν αφορησουμε ετσι ευκολα τη δουλεια τοσον ανθρωπων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φιλε η ταινια τα εσπαγε τρομερη ερμηνεια απο james franco και σε πολλα σημεια αρκετα συγκινιτικη ειδικα απο εκει που κοβει το χερι και μετα ηταν απιστευτα συγκινιτικη....οταν φτανεις ενα βημα πριν το θανατο βλεπεις τη ζωη πολλη διαφορετικη ανουσια πραγματα και στιγμες σου φενονται οι καλυτερες στιγμες της ζωης σου και η ταινια πιστευς το περασε αυτο....και ποση δυναμη μπορει να βρει ο ανθρωπος για να μπορεσει να επιβιωση.....απο τις καλυτερες ταινιες τις χρονιας κατα την γνωμη μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για την ερμηνεία του James Franco συμφωνούμε, όπως θα είδες. Χωρίς να αρνούμαι αυτά που λες σχετικά με τον αγώνα ζωής του πρωταγωνιστή, η ταινία είναι ιδιαίτερα μονότονη και...χωρίς λόγο "ύπαρξης" κατά τον τρόπο που γυρίστηκε. Αν ήθελαν να την ανεβάσουν επίπεδο θα μπορούσαν, όπως αναφέρω και παραπάνω, να προσθέσουν περισσότερες αναμνήσεις από το παρελθόν, σε μεγαλύτερη διάρκεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή