Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Αρνητικές εντυπώσεις του κοινού για τη συναυλία των Red Hot Chili Peppers

Ήταν αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της φετινής χρονιάς που όλοι περίμεναν ανυπόμονα. Πολλοί είχαν προμηθευτεί από νωρίς ένα εισιτήριο για τη χθεσινή συναυλία των Red Hot Chili Peppers, η οποία όμως άφησε και μια πικρή γεύση στο ελληνικό κοινό.
Μπορεί το διάσημο συγκρότημα με την πορεία 30 χρόνων, να αποθεώθηκε στη σκηνή, ωστόσο δεν έλειψαν οι αρνητικές κριτικές και τα τεχνικά προβλήματα στον ήχο που δυσαρέστησαν τον κόσμο. Όπως παραπονέθηκαν πολλοί που βρέθηκαν χθες στο ΟΑΚΑ, ο ήχος ήταν κακός και υπήρχαν τεχνικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια του live, στερώντας από πολλούς fans την ευκαιρία να απολαύσουν τη συναυλία.

To γεγονός μάλιστα ότι το συγκρότημα έπαιξε αρκετά τραγούδια από το νέο τους δίσκο που δεν ήταν πετυχημένος εμπορικά, δυσαρέστησε πολλούς.
Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως όλο το κλίμα που επικρατούσε στα παρασκήνια, έμοιαζε με επαρχιακή συναυλία που κράτησε μάλιστα πολύ λιγότερο από όσο περίμεναν οι θαυμαστές, αφού η καθαρή διάρκεια της εμφάνισής τους δεν ήταν πάνω από δυο ώρες.
Τέλος, εντύπωση προκάλεσε και η στάση υπεροψίας του τραγουδιστή Anthony Kiedis των Red Hot Chili Peppers που έφυγε από τη σκηνή, αμέσως μετά το τελευταίο τραγούδι που ερμήνευσαν, αφήνοντας τον μπασίστας Michael Flea να κάνει αποφώνηση και να χαιρετήσει το ενθουσιώδες κοινό που ζητωκραύγαζε, ενώ ο ντράμερ κατέβηκε και έκανε hi5 με τους θαυμαστές του και ξανά ανέβηκε στη σκηνή για να χαιρετήσει κι εκείνος με τη σειρά του.

Αξίζει να αναφέρουμε, μάλιστα πως το twitter πήρε φωτιά από τα αρνητικά σχόλια πολλών από τους θαυμαστές που βρέθηκαν εκεί και μιλούσαν για την μη άρτια ποιότητα του ήχου και τη μικρή διάρκεια της συναυλίας.
(tlife)

2 σχόλια:

  1. Νομίζω οτι μπορείς να αρκεστείς στο οτι ο ήχος είχε κάποια προβλήματα. Κατά τ'άλλα η συναυλία ήταν κορυφαία και ΠΟΛΥ μπροστά από πολλές άλλες που έχουμε δει εδώ στην Ελλάδα. Προσωπικά κυνηγάω την καλή μουσική ακόμα και σε υποανάπτυκτες και δυσπρόσιτες χώρες και δε χρειάζεται να είσαι μέσα σε πολυεθνικές για να με κάνεις να ταξιδέψω. Οι rhcp δεν είναι τόσα χρόνια επιθυμητοί στην ελλάδα για να παίξουν τη μυθωδία του παπαθανασίου από πλευράς ακουστικής. Οι επιλογές των κομματιών ήταν κορυφαίες, (εκτός από το californication το οποίο το βροντοφωνάζουν οι έλληνες λες και το μόνο που θέλουν κι οι ίδιοι είναι να καλιφορνικοποιηθούν εξ αποστάσεως ενώ έτσι κι αλλιώς μουσικά είναι πολύ βαρετό ...tragic...). Η σκηνοθεσία στις οθόνες ήταν αισθητικά μοναδική, η δυναμική, η γκρούβα τους, η σκηνική παρουσία των rhcp είναι ξεκάθαρα ασυναγώνιστη και για να είσαι σε θέση να το πεις αυτό πρέπει απλά και μόνο να τους δεις live γιατί οι μουσικές που γράφουν δεν είναι πλέον τόσο πρωτότυπες. Επιπλέον σχεδόν σε κάθε δύο κομμάτια είχαν κι ένα κορυφαίο 5-10λεπτο μουσικό ξέσπασμα με προμελετημένα τζαμαρίσματα που είχαν ετοιμάσει για την περιοδεία. Δηλαδή πόσο large πρέπει να είσαι για να το κάνεις αυτό αψηφώντας τόσο μεγάλη δισκογραφία; Γενικά βάζουν εύκολα τα γυαλιά στους περισσότερους συνομήλικους αλλά και μεταγενέστερους μουσικούς. Και το πιο σημαντικό. Οι άνθρωποι είναι ιδεολογικά ταυτισμένοι με την αξία της μουσικής τόσο σαν έργο και επάγγελμα όσο και σαν ψυχοθεραπεία και το διατυμπανίζουν προσπαθώντας να διαδώσουν αυτή την προσέγγιση σε όλους τους συνανθρώπους και funs τους. Δεν υποκρίνονται. Τώρα αν ο τραγουδιστής ξέχασε να μας πει καληνύχτα αυτό τη στιγμή που οι υπόλοιποι κάναν τόσες χαριτωμενιές πάνω στη σκηνή καταντάει έως και κομπλεξ. Δεν πάμε στη συναυλία ενός καλού μουσικού για να μας πει οτι είμαστε κορυφαίο κοινό. Έλεος. Αυτά για τους γκρινιάρηδες δημοσιογράφους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ - ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80... ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΛΛΑ ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΙΧΕ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ... Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΚΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΗ - ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΩΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΕΝΑ... ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΠΡΩΤΟΜΑΖΕΨΑΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή