Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Lagarde: Διανύουμε την πιο δύσκολη περίοδο από το κραχ του 1930!

Μια από τις πιο δύσκολες οικονομικές περιόδους από το κράχ του 1930 διανύει η παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με δηλώσεις της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Christine Lagarde σε αποφοίτους του Harvard University.

«Η γενιά σας αντιμετωπίζει ίσως την χειρότερη οικονομική αβεβαιότητα των τελευταίων δεκαετιών, πιθανόν από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης», δήλωσε χαρακτηριστικά η Lagarde. 



Καθώς η κρίση του ευρώ απειλεί να πυροδοτήσει μια νέα παγκόσμια ύφεση, η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε «Η αδυναμία 75 εκατομμυρίων νέων ανθρώπων να βρουν μια αξιοπρεπή δουλειά, αυξάνει τις ανισότητες μεταξύ των μελών της κοινωνίας και τον φόβο πως η παγκόσμια οικονομική βιομηχανία θα σταματήσει να λειτουργεί με τον τρόπο που έκανε στο παρελθόν».

«Πραγματικά εύχομαι η γενιά μας να άφηνε μια καλύτερη κληρονομιά σε εσάς. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για αυτό», ανέφερε η Lagarde προσθέτοντας «Αλλά τώρα είναι σειρά σας να αξιοποιήσετε το ταλέντο σας, την αποφασιστικότητα και τα ιδανικά σας ώστε να αντιμετωπίσετε αυτές τις προκλήσεις και να δημιουργήσετε τις προοπτικές για έναν καινούργιο κόσμο».


(capital)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου