Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Αλ. Μητρόπουλος: «Η Ν.Δ. ψήφισε, χωρίς να το ξέρει, τη μείωση των επικουρικών»

Επιβεβαίωση για το δημοσίευμα του parapolitika.gr για το ότι η Νέα Δημοκρατία ψήφισε χωρίς να γνωρίζει προφανώς, μέσω του προϋπολογισμού τη ρύθμιση για τη μείωση των επικουρικών συντάξεων.

Ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου κ. Αλέξης Μητρόπουλος, κάνει την αποκάλυψη βόμβα, με δήλωσή του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1:


«Πάμε σε μια περικοπή την οποία έχει συμφωνήσει η ΝΔ, έχει υπογράψει πανηγυρικά στον προϋπολογισμό που πέρασε προχθές, τα 3 κόμματα της συγκυβέρνησης και οι 250 βουλευτές, προέβλεψαν περικοπές επί των επικουρικών συντάξεων για τα έτη 2012-2013-2014-2015 τόσες που κατ’ έτος πρέπει να γίνονται 25-30% περικοπές με συνέπεια μετά το 2015 αν ισχύσει ο προϋπολογισμός και οι περικοπές, δεν θα καταβάλλονται από το 15 και μετά επικουρικές συντάξεις.

Θεωρώ ότι άκουσα, παρακολούθησα σήμερα και την εκπομπή στον τηλεοπτικό ΑΝΤ1, προσπάθησα να ενημερώσω να μην εκτίθενται και πρόσωπα και πολιτικοί, στον πίνακα 2-1 του προϋπολογισμού που ψηφίστηκε πια και είναι ο νόμος 40-32 και στο πινακίδιο 8 παράγραφος 5 , προβλέπονται μόνο για φέτος, ενώ σας λέω ένα δείγμα, δεν είναι πια μειώσεις των επικουρικών, υπάρχει ένα σχέδιο κατάργησής τους για τα επόμενα 4 χρόνια.

Ενώ για το 2011 έγιναν περικοπές 50 εκατ. Για το 2012 θα εκπέσει από το επικουρικό κεφάλαιο ποσό 370 εκατομμυρίων που σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν περικοπές από την 1/1/12 στο ύψος 25-30% για να πιαστεί ο στόχος.

Αγνοούσαν (από τη ΝΔ) ότι έχει ψηφιστεί, αλλά και από όλα τα κόμματα. Καί έχει ψηφιστεί η δραστική περικοπή των επικουρικών, όλων των επικουρικών, όχι των υψηλών, σε μεγάλο ποσοστό, με συνέπεια ότι αν γίνει το ίδιο για τα έτη 2013-14-15 δεν θα υπάρχουν επικουρικές μετά το έτος 2015, αυτό εχει ψηφίσει η τροικα της συγκυβέρνησης πριν 10 μέρες στη βουλή και είναι ο νόμος 40-32.

Το πολιτικό προσωπικό οφείλει ή να ενημερώνεται ή να ξέρει τι ψηφίζει. Σας είπα άρθρο – νόμο – πινακίδιο. Ενώ στο μεσοπρόθεσμο προεβλέπετο περικοπή 370 εκατ. στο νόμο του προϋπολογισμού τα κόμματα αποφάσισαν επιπλέον 50 εκατομμύρια μείωση στις επικουρικές Άρα μιλάμε ή για παρωδία ενημέρωσης ή για παρωδία συγκυβέρνησης. Κυβερνείται αυτή η πατρίδα από πολιτικούς που δεν γνωρίζουν τι ψηφίζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου