Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Στουρνάρας: Αν δεν πάρουμε τα λεφτά θα πεθάνουμε από ασφυξία

Τους πλέον δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας,μιλώντας σήμερα στην επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το προσχέδιο του κρατικού Προϋπολογισμού.


Χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων είπε ότι «αν δεν πάρουμε τα χρήματα των δανειακών συμβάσεων θα πεθάνουμε από ασφυξία».

Ο κ. Στουρνάρας εξέπεμψε SOS προς τους βουλευτές για την έγκαιρη εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. και χαρακτηριστικά τους κάλεσε να διαβάσουν τον σημερινό διεθνή Τύπο. Θα δείτε, τους είπε, ότι η Ισπανία είναι έτοιμη να ζητήσει βοήθεια. Αυτό σημαίνει, συμπλήρωσε, ότι τα χρήματα που προορίζονται για εμάς τα θέλουν και άλλοι. Αν δεν τα πάρουμε τώρα θα πεθάνουμε από ασφυξία.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, από τα συνολικά 240 δισ. των δύο δανειακών συμβάσεων απομένουν ακόμη 90 για να πάρουμε. Τα χρήματα αυτά, τόνισε θα μας φτάσουν αν όλα εξελιχθούν ομαλά. Αν όχι, δεν μας φτάνει τίποτε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών τα μέτρα που συζητά η κυβέρνηση με την Τρόικα, με τηνπρουπόθεση και της επιμήκυνσης ανέρχονται σε 13,5 δισ. για τη διετία 2013-2014. Αν όλα πάνε καλά, επανέλαβε, τότε δεν θα χρειαστούνάλλα μέτρα. Αν όχι θα πρέπει να ληφθούν και άλλα.

(iefimerida)

2 σχόλια:

  1. Κι αν τα πάρουμε τα λεφτά, με τα νέα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς από ασφυξία ή πείνα θα πάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκ κόρακος κρα :
    ΤΟ ΠΙΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
    http://kartesios.com/?p=99122

    ΑπάντησηΔιαγραφή