Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Πολάνσκι και Αλμοδοβάρ σκηνοθετούν τη Μαρία Κάλλας της Αμπράμοβιτς με χορηγούς επιφανείς Έλληνες της Αμερικής

Αυθόρμητη και ενθουσιώδης από την παρουσία της στην Ελλάδα, ανάμεσα στο ελληνικό κοινό που την αγαπά και την ξεχωρίζει η μεγάλη σταρ της παγκόσμιας εικαστικής σκηνής αποκάλυψε κατά πως το επόμενο  έργο της αφορά την Μαρία Κάλλας και τον θάνατο: Επτά οπερατικούς θανάτους της μεγάλης ντίβας αλλά και τον φυσικό της, από «σπασμένη καρδιά» στο διαμέρισμα του Παρισιού.



Η ταινία  θα έχει τίτλο  «7 Deaths of Marina Abramovic» και θα αφορά τους θανάτους από κορυφαίες όπερες που υποτίθεται ότι βλέπει η Μαρία Κάλλας στον καθρέπτη του μπάνιου της, λίγο πριν ξεψυχήσει και η ίδια. Την παραγωγή έχει αναλάβει ο Ελληνας γκαλερίστας αλλά και στενός φίλος της Μαρίνα Αμπράμοβιτς Γεράσιμος Καππάτος, στην γκαλερί το οποίου θα εκτεθούν βίντεο και φωτογραφίες που θα προκύψουν από το σπουδαίο πρότζεκτ. Θα σκηνοθετήσουν 7 κορυφαίοι δημιουργοί μεταξύ των οποίων ο Αλμοδοβάρ, ο Στιβ Μακ Κουίνο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου, ο Λαρς φον Τρίερ, ο  Ουές Αντερσον και ο Πολάνσκι αλλά και ένας Ελληνας το όνομα του οποίου κρατιέται επτασφράγιστο μυστικό αν και πολλοί στοιχηματίζουν ότι είναι ο Γιώργος Λάνθιμος.  


Τα γυρίσματα θα γίνουν στην Ελλάδα και για αυτό είναι στενή η συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να δώσει τις απαιτούμενες άδειες για την κινηματογράφηση σε αρχαιολογικούς χώρους.  Στόχος είναι τα γυρίσματα να αρχίσουν μέσα στο 2015. Σύμφωνα με την Καθημερινή, χορηγοί της ταινίας θα είναι επιφανείς Ελληνες του εξωτερικού και διεθνείς φορείς, ενώ πρόθεση της Αμπράμοβιτς είναι να δωρίσει μέρος των εσόδων σε φορέα που ασχολείται με τη Μαρία Κάλλας και μπορεί να δώσει σχετικές υποτροφίες.


(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου