Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Φοβάστε τα αεροπλάνα; Ιδού πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από το άγχος και να απολαύσετε το ταξίδι σας

Ταχυπαλμίες, κρύος ιδρώτας ακόμα και κλάμα. Τα συνηθισμένα συμπτώματα που «συνοδεύουν» το ταξίδι με το αεροπλάνο, όσων τα φοβούνται. Τι και αν κάποιοι προσπαθούν να τους πείσουν ότι τπρόκεται για το ασφαλέστερο μέσο, δεν μπορούν να νιώσουν άνετα μέσα στην καμπίνατου αεροπλάνου και σε ύψος εκατοντάδων ποδιών. Υπάρχουν όμως μικρά μυστικά που μπορεί να κάνουν το ταξίδι όσων τρέμουν στην ιδέα των αεροπλάνων πιο ευχάριστο.


Το πρώτο στάδιο στην αντιμετώπιση του άγχους σας είναι να εντοπίσετε από που πηγάζει. Τι ακριβώς είναι αυτό που θα αγχώνει; Οι περίεργοι θόρυβοι του αεροσκάφους, οι αναταράξεις, ο περιορισμένος χώρος ή απλά και μόνο η πιθανότητα να χάσετε τον έλεγχο; Εντοπίστε την πηγή του άγχους σας και χτυπήστε το πρόβλημα στη ρίζα του. Εξοικειωθείτε με τα στάδια της πτήσης. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται για την καταπολέμηση του άγχους είναι μια μικρή ενημέρωση. Διαβάστε σχετικά με τα τυπικά και τους θορύβους που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Ενημερωθείτε για την πιθανότητα αναταράξεων κατά τη διάρκεια της πτήσης και προετοιμαστείτε να τις αντιμετωπίσετε σαν φυσιολογικό κομμάτι του ταξιδιού σας.

Επικεντρωθείτε στο αποτέλεσμα, δηλαδή την επίσκεψη του προορισμού σας. Μια φωτογραφία του μέρους που πρόκειται να βρίσκεστε σε λίγη ώρα βοηθά στο να χαλαρώσετε και να καταλάβετε ότι η πτήση είναι απλά ο τρόπος για να αγγίξετε το όνειρό σας.

Σύμφωνα με το metrogreece, καλό είναι να αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ πριν και κατά τη διάρκεια της πτήσης. Μπορεί να έχετε την ψευδαίσθηση ότι θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε αλλά η αλήθεια απέχει πολύ. Αντιθέτως, το αλκοόλ μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε χειρότερα. Διατηρείστε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο και προτιμήστε ελαφρά μικρά σνακ που δεν θα βαρύνουν το στομάχι σας.

Πάρτε μαζί σας το αγαπημένο σας βιβλίο. Θα σας βοηθήσει να αποσπάσετε την προσοχή σας από αυτό που σας αγχώνει και θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο άνετα. Εναλλακτικά, μπορείτε να δείτε μια ταινία.

Μοιραστείτε το «μυστικό» σας με το πλήρωμα του αεροσκάφους. Γνωρίζοντας το άγχος σας θα είναι πιο εύκολο να σας βοηθήσουν να το ξεπεράσετε και να σας αφιερώσουν περισσότερο χρόνο και προσοχή. Έχουν ώρες πτήσεων στην πλάτη τους και έχουν γνωρίσει χιλιάδες επιβάτες που αγχώνονται το ίδιο ή και περισσότερο με εσάς, ξέρουν ακριβώς τι να κάνουν.

Αποφύγετε τις συζητήσεις καταστροφολογίας με φίλους και συνεπιβάτες. Μπορεί η πρόθεσή τους να είναι να σας βοηθήσουν δίνοντάς σας ακραία παραδείγματα αλλά κάτι τέτοιο απλά ενισχύει τους φόβους σας.

Χαλαρώστε και επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Πάρτε βαθιές και αργές εισπνοές, εκπνέοντας το ίδιο βαθιά και αργά. Θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τη ψυχραιμία σας.

Τέλος, προνοήστε για ένα σίγουρο σχέδιο σε περίπτωση που όλα τα παραπάνω αποτύχουν! Αυτό σημαίνει είτε ένα ηρεμιστικό που σας έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός σας για να το χρησιμοποιήσετε σαν έσχατη λύση. Για πιο εύκολες λύσεις προτιμήστε τα φυτικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο ή ένα χαλαρωτικό ρόφημα όπως το χαμομήλι ή η βαλεριάνα.

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου