Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Xειροπέδες στον επιχειρηματία Χρηστίδη, γνωστό από την υπόθεση των παράνομων τηλεπαιχνιδιών

Συνελήφθη από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ο φυγόποινος επιχειρηματίας Βασίλης Χρηστίδης - γνωστός από την πολύκροτη υπόθεση των παράνομων τηλεπαιχνιδιών σε περιφερειακά κανάλια.


Ο Βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης και προσωρινής κράτησης, καθώς και καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα, συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της πόλης.

Μεταξύ άλλων τού είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για χρέη από φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ και φόρο μισθωτών υπηρεσιών της διαφημιστικής εταιρείας συμφερόντων του, μέσω της οποίας νοίκιαζε τηλεοπτικό χρόνο στους τηλεοπτικούς σταθμούς για τη μετάδοση των τηλεπαιχνιδιών. Σύμφωνα με τη δικογραφία το ύψος των χρεών του προς το Δημόσιο έφθανε τα 5.500.000 ευρώ.

Αναλυτικά σε βάρος του Χρηστίδη εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης και ένταλμα προσωρινής κράτησης του 2ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με τα οποία διατάσσεται η σύλληψή του και η προσωρινή του κράτηση αντίστοιχα, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, καθώς επίσης και οκτώ αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 13 ετών, τριών μηνών και χρηματική ποινή 16.500 ευρώ, για αντίσταση, απάτη και παραβάσεις των Νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας, περί κεραιών, περί εμπορευματικών μεταφορών, περί Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης και μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου