Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Προφυλακιστέος ο Παπαχρήστος που φέρεται να έδωσε μίζα στον Κάντα 750.000 ευρώ - Όλα τα ονόματα που "έκαψε" ο Π. Ευσταθίου

- Η επίμαχη σύμβαση υπεγράφη το 2001 επί θητείας του Άκη Τσοχατζόπουλου- Ο κ. Παπαχρήστος κατονομάστηκε από τον Α. Κάντα ως άτομο που μοίραζε μίζες
- O 78χρονος Δημήτρης Παπαχρήστου είναι εκπρόσωπος γερμανικής εταιρείας
- O Πάνος Ευσταθίου αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ


Εισροές και εκροές συνολικού ύψους 4,6 εκατομμυρίων ευρώ έχουν εντοπιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σε λογαριασμούς του Δημήτρη Παπαχρήστου, ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαχρήστος δέχθηκε πολλές και πιεστικές ερωτήσεις από τον ανακριτή προκειμένου να εξηγήσει τον λόγο που είχε λάβει από την εταιρεία WEGMANN, που εκπροσωπούσε, τα υπόλοιπα χρήματα αν δεν αφορούσαν «μίζες». Ωστόσο, ο κατηγορούμενος φαίνεται να υποστηρίζει ότι τα ποσά αυτά ήταν για τα έξοδά του. 

Ο 78χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι ο Αντώνης Κάντας εισέπραξε 950.000 ευρώ και όχι 750.000, όπως ισχυρίζεται το πρώην στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Κατά τον κ. Παπαχρήστο, τις 300.000 ευρώ από αυτά, ο συγκατηγορούμενός του, Αντώνης Κάντας, τις «πήρε σε μετρητά». 

Ανέφερε, επίσης, ότι από τα 4,6 εκατομμύρια ευρώ επεστράφη πίσω στον αντιπρόεδρο της WEGMANN ένα εκατομμύριο ευρώ. 

Ο κατηγορούμενος δεν αναφέρθηκε κατά την ανάκριση σε νέα πρόσωπα που δωροδοκηθήκαν, πλην δύο απόστρατων αξιωματικών για τους οποίους είπε ότι έλαβαν συνολικά 54.000 ευρώ. 

Ελεύθερος ο Πάνος Ευσταθίου με εγγύηση 500. 000



Τα περισσότερα πρόσωπα που έδωσε ο Πάνος Ευσταθίου ότι δωροδοκήθηκαν από τον ίδιο είναι κατά κύριο λόγο στρατιωτικοί, αλλά δεν έδωσε ούτε ένα πολιτικό πρόσωπο. 

Στην απολογία του ο 83χρονος εκπρόσωπος της γερμανικής STN Atlas φαίνεται πως στην απολογία του καλύπτει τόσο τον τραπεζίτη, Φάνη Λύγινο και τον δικηγόρο Κυριτσάκα, πρόσωπα τα οποία είχε κατονομάσει ο κ. Κάντας λέγοντας πως "ξεπλένουν" τα μαύρα χρήματα από τις μίζες. 


Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος εμπλέκει δύο πρώην στελέχη της ΕΒΟ, ο ένας εκ των οποίων -κουμπάρος του Ά. Τσοχατζόπουλου - έχει κατονομαστεί και από τον Αντώνη Κάντα.

Ωστόσο, παρά τις πιέσεις του ανακριτή, ο κ. Ευσταθίου αρνήθηκε να δώσει ονόματα πολιτικών που ενδεχομένως να έχουν εμπλακεί στις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων. 

ΟΛΗ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ


(newsit)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου