Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΝΔ σε Τσίπρα: Επέλεξες να συμπορευθείς με τους υπερασπιστές της τρομοκρατίας Στρατούλη, Σκουρλέτη και Δρίτσα

- Η ΝΔ είχε καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει τους δυο βουλευτές και τον εκπρόσωπο Τύπο του ΣΥΡΙΖΑ
- Κατηγορεί τον ίδιο τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι "ταυτίζεται με αυτούς που ισχυρίζονται ότι η τρομοκρατική οργάνωση 17 Ν. αποτελεί ενεργή συνιστώσα της Αριστεράς
- ΣΥΡΙΖΑ: "Η θλιβερή και επικίνδυνη για τη δημοκρατία εμφυλιοπολεμική λογική της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στην κορύφωσή της"


'Αγρια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι ταυτίζεται με υπερασπιστές τρομοκρατών και μάλιστα κατονομάζει τους βουλευτές, Δημήτρη Στρατούλη, Θοδωρή Δρίτσα και τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη.

Νωρίτερα μάλιστα είχε ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να τους διαγράψει.

Η ΝΔ με δυο σκληρές ανακοινώσεις επιμένει στο θέμα αυτό και με στην πιο πρόσφατη αναφέρει ότι:

«Ο κ. Τσίπρας έκανε σήμερα την επιλογή του: Να συμπορευτεί με τη «συνιστώσα της τρομοκρατίας» του ΣΥΡΙΖΑ. Ανακοινώνει ότι δεν πρόκειται να διαγράψει κανέναν από τους συντρόφους του που «ξεπλένουν» τους δολοφόνους της τρομοκρατίας. Ταυτίζεται με αυτούς που ισχυρίζονται ότι η τρομοκρατική οργάνωση 17 Ν. αποτελεί «ενεργή συνιστώσα της Αριστεράς». Με αυτούς που εκφράζουν την «αλληλεγγύη τους στη 17Ν». Με αυτούς που ισχυρίζονται ότι οι δολοφόνοι καταδικάστηκαν με «ειδικό τρόπο» και αγωνίζονται να αποφυλακιστούν με «ειδικό τρόπο». Άραγε τι εννοούν ότι αγωνίζονται να αποφυλακιστούν με «ειδικό τρόπο»;

Ταυτίζεται με το Βουλευτή του κ. Δρίτσα που ξεπλένει τη 17Ν λέγοντας ότι εγκληματίες-τρομοκράτες «δεν είναι δολοφόνοι του κοινού ποινικού δικαίου» και ότι η δράση τους είναι «πολιτική»!

Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι δεν πρόκειται για κάποια «περιθωριακά στελέχη», όπως ψελλίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για κορυφαία στελέχη του, Βουλευτές και μέλη της Κεντρικής του επιτροπής!
Αλλά και κάτι ακόμα για τον «ευρωπαίο» κ. Τσίπρα. Που –χωρίς να πολυκαταλαβαίνει- χαίρεται για την στήριξη που του παρέχει ο Τόνι Νέγκρι που καταδικάστηκε για συμμετοχή σε δύο δολοφονίες και σε συνέντευξή του στον Γιάννη Αλμπάνη, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ζητάει να εξαφανιστεί το έθνος-κράτος χαρακτηρίζοντάς το "σκατό"! Ο κ. Τσίπρας αλήθεια συμφωνεί με αυτόν τον χαρακτηρισμό και πιστεύει το ίδιο και για την Ελλάδα; Ένα να ξέρει: Θα τον ρωτάμε κάθε μέρα!».

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην πρώτη ανακοίνωση της ΝΔ ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

"Η θλιβερή και επικίνδυνη για τη δημοκρατία εμφυλιοπολεμική λογική της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στην κορύφωσή της. Το νέο επικοινωνιακό τρομοσήριαλ σε σκηνοθεσία Αντώνη Σαμαρά, εμείς δεν θα το παρακολουθήσουμε, ας το απολαύσει ο ίδιος με τους συνεργάτες του. Ο ελληνικός λαός, δυστυχώς, για τον πρωθυπουργό έχει στραμμένη την προσοχή του στην καταστροφική πολιτική που εφαρμόζει. Ό,τι και να κάνει, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω."

Η ΝΔ είχε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στο εσωτερικό του έχει "συνιστώστα τρομοκρατίας", και παρέθεσε και ονόματα στελεχών που σύμφωνα με τη ΝΔ υποστηρίζουν τους δολοφόνους.

Τόνιζε μεταξύ άλλων:

"Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δρίτσας δηλώνει ότι οι εγκληματίες-τρομοκράτες «δεν είναι δολοφόνοι του κοινού ποινικού δικαίου» και ότι η δράση τους ήταν «πολιτική».
Ο Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αναγνωρίζει «πολιτικό υπόβαθρο» στους εγκληματίες της 17Ν.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης χαρακτηρίζει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμπαθούν τη 17Ν (Γιαννόπουλο- Μπελαντή και Μπαρζέφσκι)* εξαιρετικούς, αναφέροντας: «είναι πολύ φίλοι μου, είμαστε δεμένοι μέσα σε κοινωνικούς αγώνες, σε ανοιχτούς κοινωνικούς αγώνες, σε ανοιχτούς δημόσιους κοινωνικούς αγώνες, είναι αγωνιστές για τα προβλήματα του λαού και της Δημοκρατίας»."

Η ΝΔ μάλιστα καλούσε τον κ. Τσίπρα "...εμπράκτως να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές. Ο κ. Τσίπρας οφείλει άμεσα να διαγράψει τους βουλευτές του που χαρακτηρίζουν ως «πολιτικές πράξεις» τις δολοφονίες της 17Ν. Εκτός και αν συμφωνεί μαζί τους!"

(newsit)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου