Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ο Π. Καμμένος διέγραψε τον βουλευτή Γ. Νταβρή - Δύο βουλευτές υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους

- Δεν έγιναν δεκτές οι παραιτήσεις από τις γραμματείες από Χρυσοβελώνη και Γιοβανόπουλο
- Σε επιστολή του ο κ. Νταβρής μιλούσε για συκοφάντες και ύβρεις εναντίον του
- Ο Πάνος Καμμένος είχε προαναγγείλει πριν τη συνεδρίαση πιθανές διαγραφές βουλευτών
- Πολλοί ήταν οι βουλευτές που ήταν αντίθετοι με την ήπια αντιμετώπιση της Ραχήλ Μακρή


 Για άλλη μία φορά το κλίμα στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων μυρίζει μπαρούτι και μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο κύβος τελικά ερρίφθη.

Όπως έγινε γνωστό μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Πάνος Καμμένος έλαβε την απόφαση να διαγράψει από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τον βουλευτή Αχαΐας, Γιώργο Νταβρή μιας και δεν προσήλθε στη συνεδρίαση χωρίς καμία επίσημη δικαιολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Νταβρής είχε στείλει επιστολή στον κ. Καμμένο με την οποία ανέφερε πως δέχεται συκοφαντικές επιθέσεις και ύβρεις, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό από ποιόν. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως να αναφέρεται στη Ραχήλ Μακρή με την οποία είχε σφοδρή αντιπαράθεση και μάλιστα είχαν φτάσει και σε μηνύσεις μεταξύ τους.

Ωστόσο, η δήλωση του Πάνου Καμμένου ότι περιμένουμε τον κ. Νταβρή να επιστρέψει σπίτι του, αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.  Για άλλους ερμηνεύεται πως ο κ. Καμμένος με αυτό τον τρόπο "κλείνει το μάτι" στον κ. Νταβρή για να επιστρέψει στους Ανεξάρτητους Έλληνες ή κατά άλλους ερμηνεύεται ως πρόθεση του προέδρου να ζητήσει από τον βουλευτή την έδρα του.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας, έγινε γνωστό πως οι δύο βουλευτές, Χρυσοβελώνη και Γιοβανόπουλος έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του προέδρου, όχι απο το βουλευτικό αξίωμα αλλά από τις γραμματείες του κόμματος, οι οποίες όμως δεν έγιναν δεκτές.

Τις πιθανές διαγραφές είχε προαναγγείλει πριν τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "όσοι βγούμε από αυτή τη συνεδρίαση θα βγούμε ενωμένοι σαν μια γροθιά και θα αποτελέσουμε την πολιτική δυναμη εκείνη, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στην επόμενη ημέρα".

Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν δικαιολογημένα η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία σύμφωνα με συνεργάτη του κ. Καμμένου βρίσκεται στο νοσοκομείο και ο επίσης βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Γαβριήλ Αβραμίδης λόγω οικογενειακού πένθους.

Τα ανοιχτά θέματα για τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Κύκλοι προσκείμενοι στους βουλευτές που αντιδρούν, λένε ότι δεν είναι τόσο το θέμα με το σπίτι του κ. Καμμένου στην Ικαρία και τον σάλο που είχε ξεσπάσει αλλά με την βουλευτή του κόμματος, Ραχήλ Μακρή, η οποία φέρεται να είναι με το ένα πόδι εκτός κόμματος αλλά έχει την εύνοια του αρχηγού.

"Δεν γίνεται η Μακρή να είναι απαξιωτική για το κόμμα και στις 5 του μήνα στην εκπομπή του Αυτιά, ο Καμμένος να της πλέκει το εγκώμιο", λένε χαρακτηριστικά.

Λένε επίσης ότι σε επαφή που είχαν με τον κ. Καμμένο, είχαν ζητήσει την σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος από τις 2 Ιανουαρίου.

Λένε επίσης ότι δεν υπάρχει μια γραμμή σε ανώτατο επίπεδο, δηλαδή σε επίπεδο Κ.Ο., για την στάση που θα κρατήσει το κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές.

(newsit)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου