Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Απολογείται ο Μπούκουρας - Στη φυλακή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γερμενής και Ηλιόπουλος

- Οι εφέτες και ο αρμόδιος εισαγγελέας αποφάσισαν ότι οι δύο χρυσαυγίτες βουλευτές κρίνονται προφυλακιστέοι για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση- O βουλευτής Κορινθίας έφτασε στο εφετείο κρατώντας μία βαλίτσα 
- Στο άκουσμα της απόφασης, ομάδα χρυσαυγιτών επιτέθηκε στους δημοσιογράφους πετώντας μπουκάλια με νερό
- Τι είπαν στις μαραθώνιες απολογίες τους ο Γερμενής και ο Ηλιόπουλος
- Γιατί θα απολογηθεί την Κυριακή το πρωί ο Μπούκουρας


Στο γραφείο των ανακριτών έφτασε λίγο πριν από τις 10 το πρωί ο βουλευτής Κορινθίας της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας προκειμένου να απολογηθεί για τα αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Στάθης Μπούκουρας επρόκειτο να απολογηθεί χθες κάτι που δεν έγινε, λόγω κόπωσης των δικαστών.

Προφυλακιστέοι Γερμενής και ΗλιόπουλοςΣτο υπόμνημά του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στάθης Μπούκουρας δηλώνει αθώος και υποστηρίζει ότι "η δίωξη του είναι πολιτική και «βάλλεται» στο πλαίσιο μιας τεράστιας επικοινωνιακής εκστρατείας κατά του κόμματός του". Επίσης αναφέρει ότι "ουδέποτε έλαβε μέρος σε «εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας» και ότι η μοναδική επίθεση κατά μεταναστών που έχει αναφερθεί στην περιοχή της Κορινθίας από το σχολείο μεταναστών, έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος δεν κατοικούς στην Κόρινθο".

Ο κ. Μπούκουρας προσθέτει ότι ο ίδιος ανέπτυξε έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση και ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας απόδειξη του οποίου συνιστά η συμμετοχή του στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο συνδυασμό του νυν Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη. Ο βουλευτής Κορινθίας αναφέρει τέλος ότι στις ομιλίες που παρακολούθησε στα γραφεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής μετά την ένταξή του σε αυτό, «ουδέποτε έγινε κάποια αναφορά σε εθνικοσοσιαλιστικές (ναζιστικές) ιδεολογίες, για επιθέσεις ή πρακτικές βίας σε βάρος μεταναστών, ρομά ή ατόμων με διαφορετική ιδεολογία, και ουδέποτε άκουσε κάποια αναφορά για ανατροπή του υπάρχοντος πολιτεύματος».


Στη φυλακή οδηγούνται σήμερα οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, με απόφαση των ανακριτριών της υπόθεσης και του αρμόδιου εισαγγελέα.

Μετά από πολύωρη διάσκεψη οι εφέτες και ο αρμόδιος εισαγγελέας αποφάσισαν ότι οι δύο βουλευτές κρίνονται προφυλακιστέοι για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση. 


Πολύωρες οι απολογίες


Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση για την προφυλάκιση στους συγκεντρωμένους, αυτοί ξέσπασαν σε συνθήματα αποδοκιμασίας κατά των δικαστών, των δημοσιογράφων και του πρωθυπουργού. 

Μάλιστα μία ομάδα περίπου 30 χρυσαυγιτών, πέρασε στην είσοδο του Εφετείου. Εκτός από την φραστική επίθεση κατά των δημοσιογράφων που κάλυπταν το γεγονός, πέταξαν ακόμη και μπουκάλια προς το μέρος τους. Να σημειωθεί ότι η αστυνομία παρέμεινε αμέτοχη σε όλο αυτό το επεισόδιο το οποίο έληξε επειδή επενέβησαν κάποιοι άλλοι από τους συγκεντρωμένους χρυσαυγίτες, πιο ψύχραιμοι...

Οι δύο βουλευτές απολογήθηκαν ενώπιον των ανακριτριών, Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, και παρουσία του εισαγγελέα κ. Ισίδωρου Ντογιάκου. Ο Γιώργος Γερμενής παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο επί 7 ώρες, ενώ ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, για τουλάχιστον 5 ώρες.

Ο τρίτος βουλευτής, που είχε κληθεί για χθες , Στάθης Μπούκουρας, σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια, τελικώς θα απολογηθεί στις 10 το πρωί της Κυριακής. Ο βουλευτής 

Και οι τρεις αρνήθηκαν κάθε κατηγορία που τους αποδίδεται.

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής


Η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της αναφέρει οτι οι βουλευτές της οδηγούνται στη φυλακή για τις ιδέες τους.

Ολη η ανακοίνωση
"Προφυλακιστέοι κρίθηκαν πριν από λίγο από τους ανακριτές οι Συναγωνιστές - βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Οι δύο Συναγωνιστές θα περάσουν το βράδυ στην ΓΑΔΑ και αύριο το πρωί θα μεταφερθούν στον Κορυδαλλό.
Ο βρώμικος πόλεμος του συστήματος ενάντια στο νόμιμο πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται αμείωτος! Οι Έλληνες Εθνικιστές δεν λυγίζουν - Οι Ιδέες δεν φυλακίζονται! 


Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος


Σήμερα καταλύθηκε το Σύνταγμα, το Πολίτευμα και η Λαϊκή κυριαρχία. Η εντολή για την προφυλάκιση των βουλευτών είχε δοθεί από τον Σαμαρά και την ανθελληνική χούντα του Μνημονίου.

Κανένα απολύτως στοιχείο δεν προέκυψε κατά των Συναγωνιστών Γερμενή και Ηλιόπουλου. Οι μόνες ερωτήσεις που δέχθηκαν αφορούσαν τις απόψεις, τις ιδέες και τις πολιτικές τους θέσεις.
Την ώρα που όλοι οι κλέφτες, οι απατεώνες και τα λαμόγια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κυκλοφορούν ελεύθερα, ο Αρχηγός και 4 βουλευτές της Χρυσής Αυγής βρίσκονται στην φυλακή παράνομα και αντισυνταγματικά.


Σήμερα το σύστημα απέδειξε πως τρέμει το νόμιμο πολιτικό Αγώνα της Χρυσής Αυγής. Καλούμε σύσσωμο τον ελληνικό λαό να στηρίξει αυτόν τον αγνό και ανιδιοτελή αγώνα για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας από τα ξένα δεσμά".


Στο υπομνημά του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος αρνείται κάθε συμμετοχή στις πράξεις που του αποδίδονται. Υποστηρίζει επίσης, ότι οι μάρτυρες δεν αναφέρονται προσωπικά στον ίδιο ενώ οι πράξεις που του καταλογίζονται «δεν συγκεκριμενοποιούνται σε κανένα πραγματικό γεγονός και δεν υποστηρίζονται επίσης από κανένα άλλο στοιχείο».

Σε ότι αφορά την κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα Ε' , ο οποίος αναφέρει ότι τόσο ο κ. Ηλιόπουλος όσο και ο κ. Γερμενής «διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην επιχειρησιακή συγκρότηση της «Χρυσής Αυγής», και στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσυλλέκτων μελών της οργανώσεως σκοπός της οποίας ήταν εξαρχής η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος», ο κ. Ηλιόπουλος υποστηρίζει, στο υπόμνημα του, ότι στην κατάθεσή του ο συγκεκριμένος μάρτυρας δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένες πράξεις «που να συνιστούν εμπλοκή του σε "επιχειρησιακή συγκρότηση" της οργάνωσης ή να αποδεικνύουν «την με οιονδήποτε τρόπο συμμετοχή του στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσύλλεκτων μελών της οργάνωσης». Τέλος ο κ. Ηλιόπουλος απορρίπτει την κατηγορία ότι ο ίδιος είναι ναζιστής αρνείται ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής είναι «εγκληματική οργάνωση» και προσθέτει ότι, «δεν υφίστανται, ούτε «τάγματα εφόδου», ούτε «νεοσύλλεκτοι».


(newsit)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου