Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Financial Times: Πιο διεκδικητική η Ελλάδα έναντι των απαιτήσεων της τρόικας

Για μεταστροφή της στάσης του πρωθυπουργού έναντι της τρόικας μετά την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος κάνει λόγο δημοσίευμα των Financial Times. «Ο Αντώνης Σαμαράς δεν δείχνει πλέον το ίδιο πρόθυμος να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών» αναφέρει χαρακτηριστικά.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αντώνης Σαμαράς κράτησε το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας εντός πορείας επί ενάμιση χρόνο παρά τις αντιδράσεις ακόμη και εντός υπουργικού συμβουλίου με αποτέλεσμα την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων, όπως το πρωτογενές πλεόνασμα. "Με το ισοζύγιο πληρωμών πλεονασματικό και με την οικονομία προ θετικής ανάπτυξης το 2014, ο κ. Σαμαράς δεν είναι πια τόσο πρόθυμος να υποκύψει στις απαιτήσεις των πιστωτών" εκτιμάται ενώ γίνεται αναφορά και στην στην έγκριση του προϋπολογισμού του 2014 χωρίς να προηγηθεί έγκριση από την τρόικα.

Η εφημερίδα φιλοξενεί επίσης δήλωση Έλληνα αξιωματούχου, που δεν κατονομάζεται, ο οποίος θεωρεί ότι υπάρχει πιθανότητα συμφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα  έως το τέλος Δεκεμβρίου.

(enet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου