Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Σβήνουν τα «κόκκινα φανάρια» σε όλη την Ευρώπη: Υπό διωγμό το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου

Με στόχο να σβήσουν τα «κόκκινα φώτα» στους δρόμους των μεγαλουπόλεων, Γαλλία και Γερμανία έδωσαν το σήμα για τη μάχη ενάντια στα κυκλώματα εμπορίας γυναικών με την προώθηση αυστηρότερης νομοθεσίας για την πορνεία. Την αρχή έκανε η σοσιαλιστική κυβέρνηση Ολάντ στη Γαλλία που ενέκρινε το αμφιλεγόμενο νόμο κατά της σεξουαλικής εμπορίας ανθρώπων με βάση το σουηδικό μοντέλο. 


Σήμερα, στη Γαλλία δεν αποτελεί αδίκημα η πώληση σεξουαλικών υπηρεσιών αλλά η αγορά τους, ενώ παραμένει παράνομη η μαστροπεία. Την ευθύνη για το έγκλημα της πορνείας φέρει ο πελάτης, ο οποίος στην περίπτωση που συλληφθεί, υποχρεούται να πληρώσει πρόστιμο ύψος 1.500 ευρώ.

Μάλιστα, αν βρεθεί για δεύτερη φορά στα χέρια των Αρχών, το πρόστιμο εκτοξεύεται στα 3.750 ευρώ. Με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τα πρόστιμα θα δημιουργηθεί ένα ταμείο για τη στήριξη των γυναικών που επιθυμούν να εγκαταλείψουν το πεζοδρόμιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Realnews» στόχος του νόμου είναι να «χτυπηθούν» τα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τις περίπου 40.000 ιερόδουλες, κυρίως από τη βόρεια Αφρική, την Κίνα, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, οι οποίες προσφέρουν κάθε βράδυ αγοραίο έρωτα στη Γαλλία.

Ο νόμος θα οδηγήσει τις ιερόδουλες να εργάζονται κρυφά

Θύελλα αντιδράσεων, τόσο από τις ιερόδουλες, όσο και από διάσημους γάλλους πολίτες έχει προκαλέσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις θα οδηγήσει τις ιερόδουλες να εργάζονται στη σκιά. Η Νταλίλα από την Αργεντινή, η οποία εργάζεται στις ροζ πιάτσες της Γαλλίας εδώ και οχτώ χρόνια υποστηρίζει στο Euronews πως η μόνη λύση είναι να εγκαταλείψει τη χώρα, αφού οι πελάτες πλέον θα μειωθούν υπό το φόβο των προστίμων. Μάλιστα, όπως αναφέρει είναι κάτι που σκέφτονται πολλές ιερόδουλες στη Γαλλία.

«Ηλίθιο» χαρακτηρίζει το νέο νόμο ο Τιέρι, ο οποίος ήταν για χρόνια πελάτης ιερόδουλων. Σύμφωνα με τον Τιέρι, η πορνεία μπορεί να αποτρέψει το βιασμό και τους φόνους. «Υπάρχει ένα ολόκληρη κομμάτι του πληθυσμού που δεν έχει καθόλου σεξουαλική ζωή. Τι θα κάνουν χωρίς ιερόδουλες» αναρωτιέται.

Οπως αναφέρει η Real στο πλευρό των ιερόδουλων στέκονται 60 διάσημοι Γάλλοι, μεταξύ των οποίων και η ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ. Οι διάσημοι υπέγραψαν μία αίτηση κατά του νόμου.

Ευθύνες στον πελάτη και στη Γερμανία

Την ίδια στιγμή και η Γερμανία ετοιμάζεται να «χτυπήσει» τη βιομηχανία του σεξ που υπολογίζεται ότι έχει ετήσιο τζίρο 20 δισ. ευρώ, με 400.000 ιερόδουλες στους δρόμους. Σύμφωνα με την κυβέρνηση συνασπισμού, η οποία δεν έχει αναλάβει ακόμα την εξουσία υποστηρίζει πως η νομοθεσία που είχε ως στόχο να κάνει το επάγγελμα της ιερόδουλης νόμιμο απέτυχε παταγωδώς.

Από τις αρχές του επόμενου χρόνου αναμένεται να αλλάξει τη νομοθεσία. Ετσι, για πρώτη φορά θα διώκεται ο πελάτης.
Ο παγκόσμιος χάρτης της πορνείας

Και η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» δημοσίευσε το Σάββατο έναν χάρτη που καταγράφει τις χώρε στις οποίες το επάγγελμα θεωρείται παράνομο, αλλά και σε ποιες επιτρέπεται ή υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις.


(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου