Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Βενιζέλος: Συκοφαντείτε και εξυπηρετείτε συμφέροντα - "Σας βλέπω ενθουσιασμένους! Πήρατε γενόσημα;"

- "Προσπαθείτε να εμφανίσετε το αίτημα για σύσταση εξεταστικής για τα υποβρύχια ως απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης", είπε ο Αλέξης Τσίπρας

- "Εκβιάστηκε από τον σύμμαχό του Ευάγγελο Βενιζέλο ο Αντώνης Σαμαράς;", αναρωτήθηκε




Με ιδιαίτερη σφοδρότητα και ειρωνεία απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Αλέξη Τσίπρα στην συζήτηση για την υπόθεση των υποβρυχίων στην Βουλή.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκίνησε την ομολία του λέγοντας: "Ομολογώ ότι είχα ανησυχήσει λίγο γιατί η ροή της συζήτησης ήταν εξαιρετικά ήρεμη και ήσυχη αλλα ευτυχώς ήρθε ο κ. Τσίπρας και κατέλαβε το βήμα και επανέλαβε τις γνωστές χυδαιότητες και συκοφαντίες!"

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά η δική του στο ζήτημα των υποβρυχίων είναι ένα σχετικά όψιμο φαινόμενο δεν είχε συμβεί πριν τις εκλογές του 2012 παρα το γεγονός ότι είχε ασκήσει κρίσιμα υπουργικά καθήκοντα. Υποστήριξε μάλιστα ότι ήταν ευγενική φιλική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν υπουργός Άμυνας.

"Η επίθεση εναντίον μου κατέστη στοιχείο της στρατηγικής της εφόδου χωρίς αποτέλεσμα που χρειάζεται υλικό και καύσιμα.
Υπάρχει σήμερα μάλιστα μια νευρικότητα γιατί διαψεύδονται προσδοκίες. Υπάρχει μια καταφανώς εσφαλμένη αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο αδύναμος κρίκος. Μακάρι να έφταναν οι εμφανείς πολιτικές εξηγήσεις. Αν έφταναν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε συνετιστεί μετά την λίστα Λαγκάρντ", πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι "υπάρχουν και άλλα κίνητρα που συνδέονται με την εξυπηρέτηση συμφερόντων που έχουν θιγεί από μένα και που δεν θέλουν σταθερότητα στην χώρα. Υπάρχει και το παιχνίδι με την δραχμή που συνεχίζεται συγκεκαλυμμένα. Συνεχίζεται επίσης το παιχνίδι με τις καταθέσεις".

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εστίασε στο θέμα των ναυπηγείων τώρα επειδή από πίσω κρύβονται σκοπιμότητες.

Εξαπέλυσε προσωπική επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: "Φτάσαμε στην άμεση αντιπαράθεση κατά την συζήτηση της άτυχους πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και είπα και μια φράση: "Βγήκατε νωρίς στην πιάτσα κ. Τσίπρα".

Τον κατηγόρησε ότι έχει ιταμό ύφος και όταν ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο νόμος για τα ναυπηγεία ψηφίστηκε με την ψήφο και των βουλευτών του ΛΑΟΣ που τώρα είναι στα έδρανα της ΝΔ προκάλεσε τον γέλωτα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως του Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος κάλεσε ειρωνικά τους βουλευτές να χειροκροτήσουν τον κ. Βενιζέλο.

Τότε ο κ. Βενιζέλος ανταποδίδοντας την ειρωνεία είπε: "Έχετε πάρει γενόσημα; Γιατί σας βλέπω ενθουσιασμένο!" 


Τσίπρας: Το θέμα των υποβρυχίων βοά! - Οφείλετε απαντήσεις



Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και στον Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσιπρας. Ο κ. Τσιπρας έκανε λόγο για αφόρητη υποκρισία, ότι είμαστε μπροστά σε μια ζοφερή ιστορία. Είπε επίσης ότι γίνεται προσπάθεια να εμφανιστεί το αίτημα για σύσταση εξεταστικής ως απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης. 

“Ειλικρινά δεν ξέρω αν αυτή την κατασκευή την έφτιαξε ο κ. Σαμαράς ή ο Ευάγγελος Βενιζέλος ή αν ο Αντώνης Σαμαράς την αποδέχθηκε εκβιαζόμενος από τον σύμμαχο του”, είπε χαρακτηριστικά.


Και συνέχισε: “Πως μπορεί να αντέξει ο λαός αυτή την αφόρητη υποκρισία; Για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου δεν άνοιξε μύτη. Η ληστεία στα ασφαλιστικά ταμεία, τα δομημένα ομόλογα η λιστα λαγκάρντ. Αποκορύφωμα τώρα η άρνηση της κυβέρνησης να δεχθεί εξεταστική για το πως φτάσαμε στο Μνημόνιο. Ήταν μάλιστα η μόνη υπόσχεση Σαμαρά όταν ήταν αντιπολίτευση. 

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι δεν έχει το πολιτικό θάρρος να έρθει να υπερασπιστεί τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως του. “Τον αφήνει έρμαιο δεν έρχεται να πάρει το λόγο”, είπε.

"Έχουμε χρέος να καθαρίσουμε την καταχνιά, την γκρίζα ατμόσφαιρα που επικρατεί στην πολιτική ζωή και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει το παν για να αποδοθούν ευθύνες. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Παρά τα δισ. ευρώ που έχουν εκταμιευτεί, τα υποβρύχια σκουριάζουν στη στεριά", είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαρακτήρισε το θέμα των υποβρυχίων «σκανδαλώδη υπόθεση» και έκανε λόγο για «σκοτεινά σημεία» και για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης από την κυβέρνηση.

"Δεν μπορείτε να κρύψετε τέσσερα υποβρύχια κάτω από το χαλί. Που πήγαν τα 250 εκατ. και πως εκταμιεύτηκαν σε μια εικονική γερμανική εταιρεία. Όλα αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν. Είναι μια απίστευτη απάτη αν αληθεύουν τα στοιχεία. Αυτό είναι «colpo grosso. Σταματήστε να το παίζετε "Πόντιοι Πιλάτοι".


Υποστήριξε πως με την στάση που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα ο κ. Βενιζέλος «δείχνει στάση ενοχής» και πρόσθεσε ότι "δεν πρόκειται να δεχθώ την λάσπη στον ανεμιστήρα για να πεταχτεί η μπάλα στην εξέδρα".


(newsit)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου