Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του MEGA

Άγνωστοι προς το παρόν οι λόγοι της αποχώρησης. Δεύτερη απώλεια μετα την "έξοδο" και του Πέτρου Μπούτου.

Νέα αναταραχή εκδηλώθηκε στο Mega  μετά τις πληροφορίες περί παραίτησης του  διευθύνοντος συμβούλου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, Ηλία Τσίγκα.


Χωρίς τον κατ' εξοχήν ισορροπιστή της θα μείνει η ανώτατη διοίκηση του MEGA, καθώς ο κ. Ηλίας Τσίγκας αυτή τη φορά φέρεται αποφασισμένος να επιμείνει στην παραίτησή του. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, μολονότι αθέατος και σχετικά άγνωστος στο ευρύτερο κοινό, ήταν ο άνθρωπος που σχεδόν από την έναρξη εκπομπής του MEGA βρισκόταν στη θέση του επικεφαλής και ως εκ τούτου είχε τον τελικό λόγο σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα για τη λειτουργία και την πολιτική του σταθμού. Λόγω της φυσικής του ψυχραιμίας θεωρούνταν αναντικατάστατος στη διαχείριση των αντιπαραθέσεων μεταξύ των μεγαλομετόχων του MEGA, ο ιδανικός παράγοντας συμβιβασμού των αντίρροπων και ενίοτε συγκρουόμενων συμφερόντων της πολυπρόσωπης ιδιοκτησίας του σταθμού.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα υπήρχαν μεγάλες πιέσεις για περικοπές στα λειτουργικά έξοδα του καναλιού και, βεβαίως, στον αριθμό των εργαζομένων. Ο κ. Τσίγκας ήταν από κάθε άποψη αντίθετος σε αυτή την εσωτερική πολιτική, την οποία θεωρεί αδιέξοδη και επιζήμια για την ποιότητα προγράμματος του σταθμού. Πριν από δύο χρόνια, το όνομα του κ. Τσίγκα είχε ακουστεί έντονα στο παρασκήνιο των ελληνικών ΜΜΕ καθώς είχε αποκρούσει την απαίτηση μεγαλομετόχου για μεγάλο αριθμό απολύσεων. Σύμφωνα με τις φήμες που είχαν διαρρεύσει τότε, ο τρόπος που είχε επιλέξεινα αντιδράσει  τότε ήταν να επιστρέψει στον μεγαλομέτοχο μακρύ κατάλογο με υπαλλήλους του MEGA οι οποίοι είχαν προσληφθεί κατ' εντολήν των μετόχων.

Με τον κ. Ηλία Τσίγκα εκτός της διοίκησης και εάν τελικά δεν πειστεί να ανακαλέσει την παραίτησή που υπέβαλε στον πρόεδρο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, κ. Σταύρο Ψυχάρη, το MEGA εισέρχεται σε μια φάση εσωτερικής αναταραχής. Η απώλεια δύο εξαιρετικά σημαντικών στελεχών όπως ο κ. Τσίγκας και ο προσφάτως παραιτηθείς διευθυντής προγράμματος κ. Πέτρος Μπούτος, αποτελούν βαριά πλήγματα στην εύρυθμη λειτουργία του σταθμού, ιδιαίτερα καθώς το MEGA προσπαθεί να ανακτήσει την κορυφαία θέση που κατείχε ως προς τους δείκτες τηλεθέασης.

(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου