Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Τη Μίλαν πρέπει να τη σέβεσαι!

Στο πρωτάθλημα δεν ξέρει πού πατάει και πού βρίσκεται.

Η Ευρώπη όμως ήταν, είναι -και πιθανότατα θα είναι πάντα- μια διαφορετική υπόθεση για τη Μίλαν!


Με μια εμφάνιση που θύμισε πόσο ζυγίζει η φανέλα τους, οι «ροσονέρι» έκαναν πλάκα στη Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά και ισοπεδώνοντάς την με 3-0 μέσα στη Γλασκώβη, έκαναν μεγάλο βήμα πρόκρισης στους «16» του Champions League.

Μετρίασαν, έτσι, τη χαρά του Άγιαξ για τη μεγάλη (και παλικαρίσια αφού ήρθε με δέκα παίκτες για ένα ημίχρονο) νίκη επί της Μπαρτσελόνα!

Οι Ολλανδοί λύγισαν 2-1 τους -αδιάφορους και με πολλές αλλαγές- Καταλανούς, αλλά πρέπει να φύγουν με διπλό την τελευταία αγωνιστική απ’ τον «Σαν Σίρο» για να περάσουν εκείνοι στην επόμενη φάση.

ΑΓΙΑΞ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 2-1 

Δυο ομάδες μπήκαν στο «Άμστερνταμ Αρίνα». Σιγά την είδηση, θα πεις. Η είδηση όμως δεν ήταν αυτή. Η είδηση ήταν πως η Μπαρτσελόνα -έχοντας προκριθεί στην επόμενη φάση κι αγωνιζόμενη με πολλές αλλαγές- παρουσιάστηκε ράθυμη. Ούτε καν αδιάφορη. Απέναντι σ’ έναν Άγιαξ λοιπόν που έτρωγε σίδερα, δεν ήταν περίεργο που στριμώχτηκε. Ούτε που ‘χε φάει ήδη δυο γκολ στο ημίχρονο (από τους Σερέρο και Χέσεν).

Ακόμα κι όταν θίχτηκαν, δε, απ’ την εικόνα τους -και προσπάθησαν να τη μαζέψουν- οι «μπλαουγκράνα» έκαναν… μισές δουλειές. Γιατί μείωσαν γρήγορα (όταν ο Τσάβι αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε μαζί με την αποβολή του Φέλτμαν ο Νεϊμάρ). Είχαν σχεδόν ένα ημίχρονο μπροστά τους για να συνεχίσουν την ανατροπή. Οι ψυχωμένοι Ολλανδοί, ωστόσο, δεν τους άφησαν να «πειράξουν» το 2-1, που τους στέλνει για «τελικό» πρόκρισης πλέον στο Μιλάνο.

ΣΕΛΤΙΚ-ΜΙΛΑΝ 0-3 

Στην Ιταλία παραπαίει. Δυστυχώς για τη Σέλτικ όμως, η φανέλα της Μίλαν παραμένει «βαρίδι» στην Ευρώπη. Δεν είχε σημασία λοιπόν που μπήκαν δυνατά στο ματς. Οι Σκωτσέζοι βρέθηκαν από νωρίς να κυνηγούν, όταν δεν βρέθηκε κανείς να κυνηγήσει -ή έστω να ενοχλήσει- τον Κακά πριν σκοράρει με κεφαλιά από κόρνερ. Ούτε κανένας επιθετικός τους στη συνέχεια (συμπεριλαμβανομένου και του Σαμαρά) ν’ αξιοποιήσει την καθολική υπεροχή τους.

Όταν λοιπόν ο Ζαπάτα εκμεταλλεύτηκε νέο βαθύ ύπνο της άμυνας και σκόραρε από κοντά, όλα έμοιαζαν να τελείωσαν. Ή μάλλον όχι όλα. Διότι ο Μάριο Μπαλοτέλι θα ‘ταν κρίμα να μη συνοδεύσει με γκολ την εξαιρετική εμφάνισή του. Πετυχαίνοντάς το λοιπόν… νταηλίκι στο 60’, σφράγισε το αποστομωτικό διπλό των «ροσονέρι» και το δικαίωμά τους -με μια ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική στο «Σαν Σίρο» με τον Άγιαξ- να βρεθούν στους «16» της διοργάνωσης.

Τα σημερινά αποτελέσματα 

Άγιαξ-Μπαρτσελόνα 2-1
(19’ Σερέρο, 41’ Χέσεν - 49’ πεν. Τσάβι)

Σέλτικ-Μίλαν 0-3
(12’ Κακά, 49’ Ζαπάτα, 60’ Μπαλοτέλι)

Η βαθμολογία (5 αγ.)

Μπαρτσελόνα 10 (10-4)
Μίλαν 8 (8-5)
Άγιαξ 7 (5-8)
Σέλτικ 3 (2-8)

Η επόμενη αγωνιστική (11/12) 

Μπαρτσελόνα-Σέλτικ
Μίλαν-Άγιαξ

(sport-fm)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου